2. Hong Kong Türk Filmleri Festivali

08.04.2011 08:50
2. Hong Kong Türk Filmleri Festivali

İzmir Sinema Derneği, 13 - 17 Nisan 2011 tarihleri arasında Hong Kong’ta Türk Filmleri Festivali düzenliyor. Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleşecek festivale, 20 film programda yer alıyor.

 

İzmir Sinema Derneği Başkanı Kayhan Kırmızıgül, \"Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirmiştik. Önemli bir sinema izleyicisine sahip Hong Kong seyircisini bu yıl ikinci kez Türk sinemasıyla buluşturacağız” dedi.

 

Festivale Pekin Büyükelçiliği ve Hong Kong Başkonsolosluğu’nun da katkı koyduğunu ifade edildi.

 

Bürokratik işlemler bitti

 

Festivalin Kasım 2010’da başlattıkları hazırlıklarını son aşamaya getirdiklerini belirten İzmir Sinema Derneği ve Festival Başkanı Kayhan Kırmızıgül, tüm prosedürler ve bürokratik işlemleri Ocak 2011’da tamamladıklarını söyledi. Festivale Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun önemli maddi katkı koyduğunu belirten Kırmızıgül, “Hong Kong Türk Film Festivali; sinemamıza tanıtım yoluyla destek olmak, üretilen filmlerin dünya seyircisi ile buluşmasını sağlamak, Türk sinemasının uluslararası platformlarda daha çok ve daha etkin bir şekilde temsil edilmesine katkıda bulunma amacıyla düzenlenmiştir. Sinemamızı dünyaya tanıtmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Ünlü oyuncular katılacak

 

Hong Kong Türk Filmleri Festivali, Hong Kong\'un en büyük alış veriş merkezi Elements’teki The Grand Cinemas salonlarında gerçekleştirilecek. Festivale filmlerin ünlü oyuncuları ve yönetmenlerinden de bazıları katılacak. Festivale Yönetmen Ümit Ünal, Mustafa Altıoklar, Emre Şahin, Murat Şeker\'in yanı sıra Oyuncular, Deniz Çakır, Güven Kıraç, Selda Alkor, Gökhan Mumcu, Ayten Soykök, Suzan Genç, Serdal Genç katılacak.

 

Programda hangi filmler var?

 

Hong Kong Türk Filmleri Festivali’nde programda yer alan filmler şunlar: Mahpeyker: Kösem Sultan, Mustafa, Bal, 40, Cosmos, Hayat Var, Beş Vakit, Kaç Para Kaç, Aşk Geliyorum Demez, Kavşak, İstanbul Hatırası, Beyza’nın Kadınları, Büyük Oyun, Hokkabaz, Ses ve 5 Kısa Film...