İstanbul Film Festivali’nin Otuzuncu Yılı Kutlandı

15.04.2011 14:23
İstanbul Film Festivali’nin Otuzuncu Yılı Kutlandı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Akbank sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Film Festivali’nin otuzuncu yılı 12 Nisan Çarşamba akşamı The Marmara Esma Sultan’da düzenlenen özel bir geceyle kutlandı.

 

Sunuculuğunu Meltem Cumbul’un üstlendiği İstanbul Film Festivali’nin 30. Yıl Özel Gecesi ve Plaket Töreni,  İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın konuşmasıyla başladı.

 

30. Yıl Özel Gecesi ve Plaket Töreni, Festivalin gerçekleşmesine büyük destek sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkür plaketi verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı adına İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Gazi Coşan’a teşekkür plaketini Bülent Eczacıbaşı takdim etti.

 

Törende ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’ne de birer teşekkür plaketi takdim edildi.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’a ve Beyoğlu Belediyesi adına Beste Gürsu’ya plaketlerini Bülent Eczacıbaşı verdi.

 

Gecede, İstanbul Film Festivali’ne 27 yıl boyunca ev sahipliği yapan ve 25 Ekim 2009 tarihinden bu yana kapalı olduğundan festival seyircisini ağırlayamayan Emek Sineması da anıldı. Festivalin bugünlere gelmesindeki emeğinden ötürü Emek Sineması adına teşekkür plaketini yıllar boyunca Emek sinemasında çalışan, sinema emektarı Hikmet Dikmen aldı. Hikmen Dikmen’e plaketi kendisi de sıkı bir festival takipçisi olan oyuncu Ceyda Düvenci verdi.

 

Türkiye’de film eleştirmenliğinin öncülüğünü yapan, sinema yazarları derneğinin kurucusu,  ilk günlerinden bu yana festivalin hep yanında olan, bugün danışma kurulunda olduğu festivalin kurucuları arasında yer alan, festival emekçisi Atilla Dorsay’a gecenin ikinci Emek Ödülü takdim edildi.