Geleceğin Sineması Projesi, Genç Yeteneklere Destek Veriyor

24.04.2011 19:10
Geleceğin Sineması Projesi, Genç Yeteneklere Destek Veriyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen, TÜRSAK Vakfı tarafından hayata geçirilen Geleceğin Sineması projesinde sinemacı gençlere sekizinci kez hayallerini gerçekleştirme imkanı sunuluyor. Kısa Film alanında Türkiye’de senaryo aşaması desteği veren ilk ve tek proje olma özelliğini taşıyan Geleceğin Sineması bu yıl da sinema öğrencilerine, yaratıcılıklarını teşvik etmek amacıyla birbirinden özel ödüller verecek.

 

Geleceğin Sineması-8\'de seçici kurul tarafından belirlenecek 20 projeye 2.500 TL film yapım desteği sağlanacak. Yarışmada ilk üçe giren adaylara ise Fono Filmin sponsorluğunda sürpriz hediyeler verilecek.

 

Proje yarışması sinema ve iletişim alanında eğitim veren devlet, özel ve vakıf okullarının ilgili bölümlerinde okuyan lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımına açık.

 

Senaryolar için herhangi bir tür sınırlaması yok; kurmaca, deneysel, belgesel ve animasyon dallarında başvurular kabul edilecek.

 

Son başvuru tarihi 2 Mayıs 2011 olan projenin birincisine bu yıl, Kodak\'ın katkılarıyla 4 kutu süper-16 mm negatif film ve çekimler süresince kullanılacak Süper-16 mm kamera temin edilecek. Ayrıca filmin çekimleri sonrasında stüdyo, laboratuar ve post-prodüksiyon işlemlerinin hepsi Fono Film\'in çatısı altında gerçekleştirilecek ve filmin, montaj sonrası 35 mm kopyası basılacak.

 

Dahası filmin yönetmeni, Türkiye\'nin en öncü görüntü yönetmenlerinden olan ve bu yıl da 4. Yeşilçam Ödülleri’nde ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’ ödülünü kazanan Uğur İçbak\'tan iki gün boyunca atölye çalışması alacak.

 

TÜRSAK Vakfı, ikinci seçilen proje sahibine bir bilgisayar, üçüncü seçilen proje sahibine de dijital fotoğraf makinesi armağan ederek genç sinemacıları teşvik etmeyi sürdürecek.

 

Projenin seçici kurulu, oyuncu Ahu Türkpençe, yazar Yekta Kopan, oyuncu Umut Kurt, oyuncu Demir Karahan, yönetmen Selim Demirdelen, yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, görüntü yönetmeni Uğur İçbak ve Engin Yiğitgil\'den oluşuyor. Projelerin kurul tarafından değerlendirilmesi 18 Mayıs 2011\'de yapılacak ve ödül töreniyse 25 Mayıs 2011\'de düzenlenecek.

 

Geleceğin Sineması-8\'e başvuracak öğrencilerin, senaryolarını bilgi formuyla birlikte en geç 02 Mayıs 2011 tarihine kadar TÜRSAK Vakfı’na ulaştırmaları gerekiyor. Daha detaylı bilgi, şartname ve katılım formuna buradan ulaşabilirsiniz.