Racon Kesmeyen Keyifli Film

27.04.2011 09:53
Racon Kesmeyen Keyifli Film

Hiçbir yapımcı ve sponsor desteği olmadan çekilen “Ağır Abi” sinema filmi, 6 Mayıs’ta vizyona giriyor. İki gencin mafya olma yolunda yaşadığı birbirinden komik olayları anlatan filmin müziği için Müslüm Gürses ve PİT10 düet yaptı.

 

Senarist ve yönetmenliğini Oğuzhan Uğur’un üstlendiği komedi filmi ‘Ağır Abi’, Özen Film dağıtımıyla 6 Mayıs’ta vizyona giriyor. Çekimleri filme konu olacak türden ironik ve maceralarla dolu geçen ve tamamen genç bir kadronun ortak çalışması olan film, ağır abi olmaya karar veren iki gencin bu yolda yaşadığı birbirinden komik olayları anlatıyor. Oyuncu kadrosunun tamamına yakını MSM mezunlarından oluşan filmin başrollerinde Halil Taşdemir,  Senem Başak, Önder Yalçın, Erdinç Kurt ve Serhat Turhan var. Onlara Şefik Onatoğlu A. Enver Akoğlu, Sefa Songür, Cenk Dostverdi, Burçak Üzen, Murat Cirit ve Sennur Nogaylar gibi oyuncular da eşlik ediyor.

 

 

Filmin en büyük sürprizlerinden biri de Müslüm Gürses! Ünlü sanatçı, sözlerini filmin yönetmeni Oğuzhan Uğur’un yazdığı ‘Ağır Abi’ şarkısını kendine has üslubuyla yorumlayarak genç kadroya omuz verdi. Müslüm Gürses’in Pit10’la birlikte seslendirdiği şarkı, paylaşım sitelerinde yüz binlerce kişi tarafından dinlenerek büyük bir başarıyla imza attı! Filmin müziklerini bu alanın tanınmış isimlerinden, Altın Portakal ödüllü Mazlum Çimen ve Saki Çimen, kurgusunu da yine ödüllü bir isim olan Serdar Çakular yaptı.

 

Filmin konusu:

 

İki genç mafya dizilerinden etkilenip AĞIR ABİ olmaya karar verirse neler olur?
‘Ağır Abi’, iki arkadaşın ağır abi olma yolunda verdikleri mücadele sırasında iki güç arasında kalmalarını konu alıyor. Efe ve Yiğit adında iki genç moda olan mafya dizilerinden etkilenmeyi abartıp AĞIR ABİ olmayı kafaya koymuşlardır. Ağır abi olabilmek için ne yapabileceklerini düşünürlerken, Türkiye’de yaşayan en acımasız mafya babası olan Abidin Cirit\'in yaşadığı kasabaya gitmeye karar verirler.

 

Ufak bir güç gösterisiyle kendilerini Abidin Cirit\'e kanıtlayan ikili, amaçlarına ulaştıklarını zannederken, Cirit\'in bir anda tövbe edip kendini âlemden emekli etmesiyle yıkılır. Cirit elini yine de ikilinin üzerinden çekmez ve Efe’yle Yiğit’i tek oğlu olan Sultan’ın koruması olarak görevlendirir. Sultan\'ın ipe sapa gelmez, aşırı şımarık hareketleri yüzünden gençlerin başına olmadık şeyler gelir. İkili kendilerini Sultan yüzünden başlarına açılan dertten sıyırmaya çalışırken, kendilerini bir anda Antepli ve Cirit arasında geçen büyük bir intikam savaşının ortasında bulur.