Ben Affleck'in Yeni Projesinden Detaylar

09.05.2011 14:11
Ben Affleck'in Yeni Projesinden Detaylar

Gone Baby Gone ve The Town filmleriyle yönetmen olarak büyük övgü toplayan ünlü oyuncu Ben Affleck, yeni filmi \"Argo\" ile 2013 yılında tekrar sinema severler ile buluşmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta bu proje için Türkiye\'ye gelen ünlü oyuncunun bu projesi hakkında ilk bilgiler de gelmeye başladı. \"Argo\", 1979\'da İran\'da yaşanan rehine krizini anlatacak.

 

Baz Luhrman\'ın yılan hikayesine dönen Great Gatsby projesinden ayrılan ve üçüncü yönetmenlik deneyimi için kollarını sıvayan Affleck, gerçek bir olayı anlatacağı bu yeni filminde, Wired dergisinde 2007 yılında yayınlanan Joshuah Bearman imzalı \"CIA, Bilim-Kurgu Çekiyoruz Numarasıyla Tahran\'daki Amerikan Rehinelerini Nasıl Kurtardı?\" başlıklı makaleyi sinemaya uyarlayacak.

 

Rehineleri kurtarmak amacıyla sahte bir yapım şirketi kuran CIA, Argo isimli yüksek bütçeli bir bilim-kurgu filmi çekmek için İran\'a gelir ve mekan araştırması için izin alır. Plan o kadar ince düşünülmüştür ki, şirket stüdyo açmış, senaryo yazmış ve filmi kotarmak için gereken herşeyi ayarlamıştır. Hatta dönemin dergilerine reklam bile verilmiştir.

 

Yapımcılığını George Clooney ve Grant Heslov\'un yapacağı \'Argo\'nun çekim mekânlarından birinin de Türkiye olup olmadığı konusunda şimdilik kesin bir bilgi yok.