Komiser Colombo Öldü

27.06.2011 11:32
Komiser Colombo Öldü

Haziran 2009\'da Alzheimer hastalığına yakalanan Peter Falk, Beverly Hills\'teki evinde 23 Haziran akşamı vefat etti.

Peter Falk, 1970\'li yıllarda dünyanın en çok seyredilen dizisinin ünlü karakteri, suçluların korkulu rüyası Komiser Kolombo olarak, tanınmıştı.
83 yaşında ölen Peter Falk, 1927\'de New York\'ta doğdu. 3 yaşındayken kanser nedeniyle tek gözünü kaybeden oyuncu, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkiatı\'na (CIA) girmek için uğraşıp başaramayınca, 1957\'de televizyon için çalışmaya başladı.
Emmy ödüllü Yahudi asıllı Amerikalı sinema oyuncusu. Peter Falk, 1968 ile 2003 yılları arasında 70\'ten fazla televizyon filminde Komiser Columbo’yu canlandırdı.

Türkiye\'de \'\'Komiser Kolombo\'\' adıyla gösterilen polisiye dizinin baş kahramanını canlandıran Peter Falk, şüphelilere her zaman çok kibar davranıp, bolca karısından bahsederek kuşkularını gidermesi ve tam suçlu elinden kaçtı sanıldığı anda meşhur cümlesi \'\'Son bir şey daha var\'\' diyerek beklenen sona ulaşmasıyla tanındı.

Baba tarafından Macar-Polonya asıllı ve anne tarafından ise Rus Yahudi asıllı. 1961 ve 1962 yıllarında iki kez yardımcı oyuncu Oscar\'ına aday gösterildi ve birlikte 6 film çevirdiği John Cassavetes\'in fetiş aktörlerinden biri oldu.
Falk, 2006\'da anılarını topladığı \'\'Son Bir Şey Daha Var\'\' başlıklı kitabının tanıtımında, \'\'Bütün dünyada Komiser Kolombo olarak tanınmaktan şikayetçi olmak için deli olmak lazım\'\' demişti.Peter Falk, Komiser Kolombo rolü dışında 100\'den fazla televizyon filmi ve sinema filminde oynadı.