Bir Onur Ünlü Filmi Daha

21.09.2011 14:32
Bir Onur Ünlü Filmi Daha

Onur Ünlü’nün “Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi” filminin Türkiye prömiyeri, 18. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında 23 Eylül Cuma günü saat 15.00’da Adana M1 Alışveriş Merkezi Cinebonus Sinemalarında gerçekleşiyor.

 

Eflatun Film’in yapımcılığını üstlendiği, çekimleri Eskişehir ve İstanbul’da yapılan film, festivalde jüri başkanlığını Derviş Zaim’in yaptığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışan 14 film arasında.

 

“Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi” festivalin ardından, 18 Kasım 2011 Cuma günü birçok şehirde birden vizyona girerek, sinemaseverlerle buluşacak.

 

 

Leyla ile Mecnun’un yaratıcılarından…

Leyla ile Mecnun’un yaratıcılarından, Polis, Güneşin Oğlu, Beş Şehir filmleriyle sinema dünyasına özgün bir anlatım getiren Onur Ünlü’nün senarist ve yönetmenliğini yaptığı filmin oyuncu kadrosunda; Selçuk Yöntem, Ezgi Mola, Türkü Turan, Tansu Biçer, Güler Ökten, Bülent Emin Yarar, Köksal Engür, Cengiz Bozkurt, Tuğra Kaftancıoğlu, Ushan Çakır, Gazanfer Ündüz, Yılmaz Gruda, Engin Alpateş, Engin Hepileri ve Alpay Şayhan yer alıyor.

 

Film, bir taşra şehrinde ailesiyle birlikte yaşayan saygın bir anayasa profesörü olan Celal Tan’ın, ilk eşinin ölümünden yıllar sonra, bir şekilde hayatını kurtardığı ve kendisinden çok genç olan bir üniversite öğrencisi kızla evlenmesi ve ardından yaşanan trajikomik olayları konu ediyor.