DEDEMİN İNSANLARI,ÇAĞAN IRMAK’IN EN İYİ AÇILIŞ YAPAN FİLMİ

19.12.2011 22:26
DEDEMİN İNSANLARI,ÇAĞAN IRMAK’IN EN İYİ AÇILIŞ YAPAN FİLMİ

Most Production ve Ay Yapım’ın yapımcısı olduğu, Çağan Irmak’ın yazıp yönettiği DEDEMİN İNSANLARI filmi, 25 Kasım Cuma günü ülke genelinde 490 salonda vizyona girdi. 25-27 Kasım haftasonunda 164.500 kişi tarafından, 10 günde 500.000 izleyici tarafından izlendi.

 

DEDEMİN İNSANLARI, Çağan Irmak’ın bugüne kadar en iyi açılış yapan filmi oldu.

 

Irmak’ın en çok izlenen filmi olan Babam ve Oğlum, ilk 3 günde 35.101 kişi tarafından izlenmişti ve 3.837.885 kişi ile tamamladı. Issız Adam, ilk 3 gününde 55.987,  izleyiciyle buluşmuştu.

23 Kasım akşamı İstanbul’da ilk gösterimi gerçekleşen film, aynıştu akşam Twitter’da “trending topic” listesinde yer aldı. Vizyona girdiği gün, ilk seanstan itibaren izleyicilerin ve filmi merak edenlerin filmi gündemden düşürmemesi sonucunda 26 Kasım Cumartesi akşamı iki kez daha “trending topic” oldu. Böylece DEDEMİN İNSANLARI, şimdiye kadar 3 kez “trending topic” olarak gündemdeki yerini korudu.

 

Irmak’ın filmlerinin ağızdan ağıza yayılarak daha çok kişiyle buluştuğunu gözönünde bulundurursak DEDEMİN İNSANLARI, önemli bir gişe başarısı yakalayacağa benziyor.

 

DEDEMİN İNSANLARI filminin çekimleri, mayıs ayında, Girit adasında başladı. Girit çekimlerinin ardından, filmin 1923 yılında geçen mübadele sahnelerinin çekimleri, Gökçeada’da yapıldı. Göç sahnelerinde, Gökçeada ve Çanakkale’den gelen yaklaşık 1000 kişilik yardımcı oyuncu kadrosu rol aldı. Türkiye’nin çeşitli yörelerinden, döneme uygun kayıklar, at ve kağnı arabalarıyla çok sayıda hayvan getirildi. Döneme uygun kostüm ve aksesuarlar aylar süren çalışmalar sonucunda film için özel olarak üretildi.