Çizgi karakter 'Otisabi' dizi oluyor

07.12.2011 11:05
Çizgi karakter 'Otisabi' dizi oluyor

Uykusuz'da Otisabi hikayelerini yazıp çizen Yılmaz Aslantürk, yayıncılık platformu D-Smart ile el sıkıştı. Otisabi karakteri D-Smart platformunda yayınlanacak bir dizi olacak.

Dizi aynı zamanda online video ağı Daily Motion üzerinden de internette yayınlanacak. Otisabi'yi kimin oynayacağı henüz belli değil.

OTİSABİ KİMDİR?

Otisabi.com sitesinde Yılmaz Aslantürk'ün anlatımıyla işte kendisi ve Otisabi...

"1964 yılında Artvin'de ikiz kardeşim Sedat ile birlikte doğdum, 12 yaşında bir kaza ikimizi ayırdıktan sonra hep resim çizdim, karikatür çizdim. 1982 yılında çok istediğim Mimar Sinan Üniversitesi'ne girdim. Gırgır, Dıgıl, Avni dergilerinde karikatürlerim yayınlandı. 1990 yılında Pişmiş Kelle mizah dergisinde çizmeye başladım. Karikatürlerin yanısıra 'Otisabi' adlı bir köşe yazıyordum.

 

Engin Ergönültaş'ın destegi ile 'Başımdan Geçti Bunlar' adlı hikayeleri çizdim. Yeni Yüzyıl gazetesinde grafikerlik yaparken bilgisayar girdi hayatıma, FreeHand ve Adobe Photoshop ile illustrasyonlar, haritalar, logolar, grafikler yaptım. Turkcell, Castrol, Coca-Cola gibi firmalara illustrasyonlar çizdim.

 

Milliyet gazetesinin internet sitesine Flash animasyonlar hazırladım. 2002- 2006 yılları arasında Penguen dergisine Otisabi hikayeleri çizdim. 1999-2009 yılları arası Milliyet gazetesinin grafik servisini yönettim. Halen Uykusuz mizah dergisinde Otisabi hikayelerini yazıp çiziyor ayrıca serbest grafikerlik yapıyor ve illüstrasyon çiziyorum."