Amerikan Pastası: Buluşma Prodüksiyon Notları

06.04.2012 12:19
Amerikan Pastası: Buluşma Prodüksiyon Notları

Yapımcılar Craig Perry, Warren Zide ve  Chris Moore, en başından beri American Pie / Amerikan Pastası filmlerinin bir parçasıydılar ve filmin hayranlarına yıllardır sevilen bu karakterlerin hayatlarından birer parça daha tatttırmak niyetindeydiler. “Altı yıl önce her altı ya da dokuz ayda bir Universal’a bu filmin bir başka versiyonunu keşfetmek için gidiyordum,” diyor Moore. “En sonunda aklımıza buluşma fikri geldi ve filmin bütçesi de onaylanınca geriye tek bir zorluk kaldı: İlk filmin oyuncularının hepsi bu filmde rol almayı kabul edecek miydi?”

 

American Pie / Amerikan Pastası filmlerinin harika yanlarından biri içinde herkesin kendinden bir şeyler bulabilmesi,” diyor Perry. “Özellikle bu karakter grubunu tanımamız ve sevmemimizin nedeni onların içinde kendimizi bulduğumuz olaylar yaşamaları ve bu olayların sonuçlarının normal hayattakinden daha komik ve harika olması. Bence bu filmlerin her zaman seyircinin favorisi olmasının ve klasikleşmesinin nedeni bu.”

 

“O dönemde çok fazla gençlik komedi filmi vardı ama hepsinde 13 yaş sınırı vardı. Jon’la ikimiz daha sıradışı komedilerden hoşlanıyorduk ve American Pie / Amerikan Pastası bizinm neslimizdeki, gençlerin gerçek hayattaki gençler gibi konuştuğu ilk müstehcen komedisiydi. Tam bize göreydi. Bayılmıştık,” diyor Schlossberg.

 

Schlossberg ve Hurwitz liseden beri yakın arkadaşlar ve ortak bir mizah anlayışları var. Hurwitz, “Biz de liseye bu karakterlere yakın bir zamanda gittik. Bizim yaşımızdaki pek çok insane orası bizim lisemizmiş gibi geliyor. Biz American Pie / Amerikan Pastası’nda o topluluğu sevdik. Sanki o gruptaki her bir karakteri tanıyor gibiydik. Her biriyle farklı şekilde bağ kurabiliyorduk,” diyor.

 

 

Yapımcı ortaklar bu film serisinin başarısının altındaki sırrın hepsi gerçek karakterler tarafından deneyimlenen ilişkilendirilebilir anlarla büyük, sıradışı bir komedi arasında kurulan denge olduğuna inanıyorlar. Schlossberg ekliyor, “İlk filmde bazı çok açık saçık şeyler vardı ama bir yandan da Chris ve Mena’nın karakterlerinin bir aşk hikayesi vardı. Tara’nın karakteri, ilk sevişmesiyle ön plandaydı ama sevgilisinin “Seni seviyorum” demesini bekledi. Lise böyledir işte. Kafayı sekse takmış erkekler vardır ama sonra herkes ilişkiler ve aşkla uğraşmaya başlar.”

 

Filme ait içerik için http://www.sinemalar.com/film/193867/amerikan-pastasi-bulusma adresine gidebilirsiniz.