James Bond'un çekimleri olaylı başladı

16.04.2012 13:44
James Bond'un çekimleri olaylı başladı

Bond'un dün Kapalıçarşı'daki çekimlerinde, çarşı içindedki Aynacılar Sokak'ta bulunan 400 yıllık ahşap bina hasar gördü.Binada hizmet veren Boybeyi adlı kuyumcunun önünde senaryo gereği hızla geçen motosikletler, virajı alamayıp düşünce yapıya zarar verdi. Mekanın vitrin camı mermileri kırıldı, ahşap binanın kolonlarında eğrilmeler oldu.

DÜNYADAKİ en uzun film serisi’ olarak bilinen ‘007 James Bond’un 25’inci halkası ‘Skyfall’ için bir süredir Adana'da çekim yapan film ekibi, İstanbul’a gelmeye hazırlanıyor. Eminönü ve Sirkeci’de yapılacak çekimler için sürdürülen hazırlıklara hız verildi. Sirkeci’deki tarihi postane, ‘Skyfall’ için baştan aşağıya boyandı. Binanın hem içini hem de dış cephesini boyayan işçiler, son hazırlıklarını önceki gün tamamladı.
Meydan kapanacak
Yakında başlayacak çekimler nedeniyle Eminönü Meydanı dört günlüğüne kapanacak. Bazı cadde ve sokaklar da farklı günlerde hem yaya hem de araç trafiğine kapalı olacak. Kapatılacak yollara uyarı yazıları asılırken, çekimlerde kullanılacak seyyar satıcı arabaları ve set malzemeleri için özel bir alan oluşturuldu. Güvenlik görevlilerinin nöbet tuttuğu alandaki malzemeler, yağmura karşı brandayla korunmaya alındı.

"Muhteşem Yüzyıl" dizisindeki mücevherleri de hazırlayan Boybeyi Kuyumculuk'un sahibi Mete Boybeyi, polis çağırıp tutanak tutturdu. Mete Boybeyi, "Burası çarşının en eski binalarından biri. Motosikletlerin düştüğü anda çıkaracağı kıvılcımla bir yangın çıkabilir ve bu bizim gözümüz gibi baktığımız bina kül olabilirdi. Burada çekim yapılacağından haberimiz bile olmadı. Esnaf arkadaşlar arayıp camların kırıldığını söyledi. Çekim için Kapalıçarşı Esnafları Derneği'nden izin alınmış. Bize sorulmadı bile" diye konuştu.
Çekimler için kapatılacak cadde ve sokaklarda bulunan dükkanların sahiplerine günlük kazançlarının tamamen ödeneceği sözü verildiği, dönercilerin ise çekimler sırasında da işlerine devam edeceği öğrenildi. “Filmde rol alacağız, çekimler sırasında döner kesmeye devam edeceğiz” diyen dönerciler, film için alacakları ücreti ise açıklamadı.