1 MİLYAR DOLARI AŞKIN HASILAT

15.05.2012 11:39
1 MİLYAR DOLARI AŞKIN HASILAT

MARVEL YENİLMEZLER’DEN 19 GÜNDE DÜNYA GENELİNDE

1 MİLYAR DOLARI AŞKIN HASILAT

Süperkahramanlar takımı ABD’de  yaklaşık 373.2 milyon $,

ABD dışında ise 628.9 milyon $ gişe hasılatı elde etti

Walt Disney Stüdyoları Marvel Yenilmezler filminin 13 Mayıs’ta, gösterime girmesinin 19. gününde global olarak 1 milyar $ gişe eşiğini aşmasının beklendiğini duyurdu. Yenilmezler Marvel Stüdyoları’nın ilk, Walt Disney Stüdyoları’nın ise bu önemli eşiği aşan beşinci filmi oluyor.

Bu haber, Yenilmezler filminin gösterime girdiği haftasonunda 207.4 milyon $’la tüm zamanların en iyi açılışını yaparak bütün rekorları altüst etmesinden bir hafta sonraya denk geliyor.  Film halen ABD’de yaklaşık 373.2 milyon $ ve Amerika dışındaki ülkelerde  ise toplam 628.9 milyon $ gişe hasılatı elde etti. Yenilmezler tüm zamanlarda 1 milyar $ hasılat yapan yalnızca 12 filmden biri olarak,  Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı, Alice Harikalar Diyarında, Disney·Pixar Oyuncak Hikayesi ve Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde’nin yanısıra Disney’in milyar dolarlık filmler listesine girdi. 

Disney Başkanı ve CEO’su Robert A. Iger, “Yenilmezler’in global başarısıyla büyük heyecan duyuyoruz,” dedi. “Fantastik bir film ve olağanüstü bir marka olarak önümüzdeki yıllarda da başka harika hikayelerle, ilgi çekici karakterlerle devam edecek.”

Yenilmezler ABD’de birden fazla gişe rekorunu kırdı. Bunlar arasında  103.2 milyon$’la gelmiş geçmiş en büyük ikinci haftasonu rekoru, 200 milyon $’a en hızlı ulaşan film (3 günde), 300 milyon $’a en hızlı ulaşan film (rekor kırarak 9 günde) ve en yüksek Cumartesi (69.5 milyon $) ile Pazar (57 milyon $) gişeleri yer almaktadır. Bunlara ek olarak, açılış günündeki 80.0 milyon $’lık gişesi tüm zamanların ikinci büyük tek günlük gişe hasılatıdır. Sinemaseverler Yenilmezler’e CinemaScore’da ender görülen A+ notunu vermişlerdir.

Yenilmezler Amerika dışındaki ülkelerde  25 Nisan’da vizyona girerken, Meksika, Brezilya, Arjantin, Ekvador, Orta Amerika, Peru, Bolivya, Hong Kong, Malezya, Yeni Zelanda, Filipinler ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde tüm zamanların en büyük haftasonu açılışını yaptı. Yenilmezler halen Japonya dışında (17 Ağustos) tüm büyük pazarlarda vizyona girmiş bulunmaktadır.

Disney 8 Mayıs’ta Yenilmezler’in devamının hazırlanmakta olduğunu duyurdu. Geçen ay da 2011 tarihli Kaptan Amerika: İlk Yenilmez filminin ikincisinin 4 Nisan 2014’te vizyona gireceğini gireceği açıklanmıştı. Geçen yıl vizyona giren Thor’un devamı 15 Kasım 2013’te; dünya genelinde 1.2 milyar $’dan fazla hasılat elde eden popüler Iron Man dizisinin  üçüncüsü de 3 Mayıs 2013’tevizyona girecek. 

Yenilmezler, Marvel Stüdyoları’nın Walt Disney Stüdyoları tarafından pazarlanan ve dağıtımı yapılan ilk filmidir.