Altyazı’ya Amerika’dan Ödül

11.01.2008 10:53
Altyazı’ya Amerika’dan Ödül

Efe Öztezdoğan’ın yazıp yönettiği “Altyazı” isimli kısa film, Amerikan sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden “Accolade”de onur ödülü kazandı. Renkli çekilen ve 19dk. süren Altyazı, bir kadının kendisinden çalındığını düşünen iki adamın hikayesini anlatıyor.

Hikayesinden çok sıradışı anlatımıyla ön plana çıkan “Altyazı” tüm dünyada büyük ilgi gördü. Dört yıl süren bir çalışmadan sonra 2007’nin Eylül ayında tamamlanan film, geçtiğimiz ay “Sin City”nin yönetmeni Robert Rodrigues ve ünlü oyuncu Martin Sheen’in ödül aldığı Teksas’ın en büyük festivallerinden Lone Star Uluslararası Film Festivali’nde beş yüz film arasından ilk yirmiye kalmayı başarmıştı. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali’nde kendi dalında ilk on film arasına giren “Altyazı”, İngiltere, Kanada ve İtalya’da da çeşitli festival ve sanat galerilerinin özel gösterimlerine katıldı. 2008’in şubat ayında Belçika’nın Antwerpen kentinde düzenlenecek olan “Kunstenfest 0090”a seçilen dokuz filmden biri olan “Altyazı”da Şebnem Kırcı, Can Büyükkapancı ve Kadri Arslandoğan rol aldı. Müziklerini dünyaca ünlü besteci Alper Maral’ın yaptığı filmin görüntü yönetmenliğinde Dylan Pank’ın imzası var.

Kaybetmişlik duygusu içinde, insanın kendisine yönelmesini ve sorgulamasını anlatan filmin mesajı ise ilginç: “Başına gelen kötü bir olay belki de senin yüzünden başına gelmiştir. Senden çalınan bir şeyi, belki de sen çalmışsındır...”