Sinema Derneği’nden Eskişehirlilere 3 büyük müjde

11.06.2012 11:36
Sinema Derneği’nden Eskişehirlilere 3 büyük müjde

Dünya Sinemalar Günü’nde, Sinema Derneği’nden Eskişehirliler'e 3 büyük müjde

Genel merkezi Eskişehir’de bulunan Sinema Derneği Genel Başkanı Sibel Erenoğlu,yaptığı basın açıklamasında Eskişehirlilere 3 müjde verdi.

Dernek Genel Başkanı Sibel Erenoğlu, “Bugün Dünya Sinemalar Günü. 1993 yılından beri ülkemizde kutlanmaya başlanan Dünya Sinemalar Günü aslında çokça bilinmiyor ve yaygın olarak kutlanmıyor. Ama bugün yine de sinemanın günü...

Dünya Sinema Günü kutlu olsun diyor ve Eskişehirlilerle hazırlıkları devam birbirinden önemli ve çok değerli 3 büyük müjdemizi paylaşıyoruz. Öncelikle Sinema Derneği olarak her bir müjdemizin  bizleri çok heyecanlandırdığını vurgulamak istiyoruz.

Birinci müjdemiz; Türk Sinemasının devamlı yanında olan savunan Eskişehir sevgisinden vazgeçmeyen tam bir memleket sevdalısı aynı zamanda sinemanın Eskişehir’e girmesi için çaba sarf eden Sinema Derneği Onursal Üyesi Aktör Nuri Alço, Sinema Derneği 1. Türk Sineması Buluşmaları programında, sinemayı halkla, talebelerle, üniversitelerle, buluşturmak için festival hazırlama fikrini ortaya koymuştu.  2013 Eylül ayında ilki gerçekleşecek olan Sinema Derneği tarafından planlanma süreci devam eden Eskişehir Uluslararası Frigya Film Festivali, Türkiye’de bölgeyi kucaklayan bir ilk festival olmasının yanı sıra, kültür turizmi açısından Frigya Vadisi illerinin tanıtımında büyük fayda sağlarken, festivalle canlandırılacak.

İkinci müjdemiz; Bilindiği gibi Türk Sineması’nın 97. Yılı münasebetiyle Eskişehir’de 1. Türk Sineması Buluşmaları’nı gerçekleştirmiştik. Eskişehir’de konu ettiğimiz Hıfzı Tan ve Fato bu yıl Haziran ayında yapılan Viyana Türk Günü’ne konuk edildi. Burada yapılan programı kısa bir belgesele dönüştürerek ulaştırdık. Bu yıl da 14 Kasım 2012’de 98. Yılında Türk Sineması’na Eskişehir’den, Sinema Derneği Genel Merkezi’nin çok değerli ve büyük  bir armağanı olacak. Yanı sıra Türk Sineması Buluşmaları’nın 2.’si, Eskişehir’de çok önemli etkinliklerle gerçekleşecek.

Üçüncü müjdemiz ise daha yakın bir zamanda gerçekleşecek;  Doğrusu Sinemaya Eskişehir’den kazandırılacak senaryoları şimdiden merak ediyoruz. 

 

Kaynak:sadibey