Türkiye'den 3 iyi film Saraybosna'da

18.06.2012 13:31
Türkiye'den 3 iyi film Saraybosna'da

Yeni Türkiye sinemasından 3 iyi örnek; 'Tepenin Ardı' , 'Babamın Sesi' ve 'Şimdiki Zaman', 18. Saraybosna Film Festivali'nde gösterilecek.

Bosna Hersek'te yaşanan savaşın izlerini silmek ve ülkenin başkenti Saraybosna'yı eskisi gibi kültür ve sanatla tekrar buluşturmak için 1995'te sanatçıların girişimiyle başlatılan Saraybosna Film Festivali'nde bu yıl Türkiye'den 3 film gösterilecek.

Avrupa'nın önemli film festivallerinden biri olarak kabul gören festivalin programı açıklandı. Buna göre festival, 6 Temmuz'da, 2008'de Cannes'da ''Kar'' filmi ile Grand Prix ödülününü kazanan ünlü Boşnak yönetmen Aida Begiç'in ''Çocuklar'' filminin gösterimi ile başlayacak.

Bölge ülkelerinin yanı sıra dünyadan çok sayıda ünlü film yıldızı ve sanatçıyı bir araya getiren festivalin organizatörü Mirsad Purivatra,yaptığı açıklamada, ''Bu yıl da çok sayıda davetlimiz olacak. Yine dünya sinemasının büyük isimlerini bir araya getireceğiz. Kısa filmler bölümünde de bir çok genç sanatçımız var. Onlar hem bölgemizin hem de festivalimizin gelecek gücü'' dedi.

Gösterilecek tüm filmlerin ekiplerinin de festivale katılacağını belirten Purivatra, festivalde 3 Türk filmi gösterileceğini bildirdi. Festivalde gösterilecek filmlerden bazıları şunlar:

''Çocuklar (Aida Begiç), Ustaniçka Sokağı (Miroslav Terziç), Tepenin ardı (Emin Alper), Babamın Sesi (Orhan Eskiköy, Zeynel Doğan), Şimdiki Zaman (Belmin Söylemez), Ailemizdeki herkes (Radu Jude), Sınırda (Florian Flickr), Aşk Nedir? (Ruth Mader) ve Gözyaşlarını Silen Kadın (Teona Mitevska).''

Çok sayıda filmin gösterileceği festival, 14 Temmuz'da sona erecek.

Saraybosna Film Festivali'ne bu güne kadar Angelina Jolie, Brad Pitt, Morgan Freeman, Saadet Işıl Aksoy, Semih Kaplanoğlu, Engin Günaydın, Nuri Bilge Ceylan ve Wim Wanders'ın da aralarında bulunduğu birçok ünlü katıldı,

 

Kaynak:ntvmsnbc