Batman hakkında az bilinenler

17.02.2014 14:59
Batman hakkında az bilinenler

Joker'in ilham aldıkları, Christopher Nolan'ın ekibine izlettirdiği filmler, Türkiye'den Warner Bros'a isim hırsızlığı suçlaması... Batman üçlemesi hakkında az bilinenler...

Yılın en çok merak edilen filmlerinden 'The Dark Knight Rises'ın Cuma günü Denver kentindeki ilk gösteriminde gerçekleşen saldırıda 12 kişinin öldü, 50'den fazla kişi yaralandı. Amerika saldırıyla sarsılsa da 'The Dark Knight Rises' tüm dünyada gösterime girmeye devam ediyor. Türkiye'de de bu hafta vizyona girecek film eleştirmenlerden tam not alırken filmle ilgili çıkan haber sayısı da hızla artıyor.

Buzzfeed.com da Christopher Nolan’ın sinema tarihine geçen Batman üçlemesi hakkında bilinmeyenleri derledi. İşte bunlardan bazıları:

1. Citizen Wayne

Nolan, ‘Batman Begins’i çekerken daha özenli çalışmaları için oyunculara ve film ekibine ‘Bıçak Sırtı’nı (Blade Runner) izlettiği gibi, ‘The Dark Knight’ı çekerken de ‘Citizen Kane’, ‘A Clockworld Orange’, ‘King Kong’, ‘Black Sunday’, ‘Cat People’, ‘Heat’, ‘Stalag 17’ ve en önemlisi ‘Batman Begins’i izletti.


2. IMAX kazası

Filmin çekimi boyunca dünyada sadece 4 adet IMAX kamera vardı. Bir tanesi Swat araçları ve kamyonların takip sahnesinde parçalandı. Bir IMAX kamerası 500.000$ ediyor.

3. Two-Face Bob Kennedy mi?

‘The Dark Knight’ta Harvey Dent’in makyajı Robert Kennedy’nin suratından ilham alınarak yapıldı.

 

4. Joker hem holigan hem sanatçı 

Heath Ledger'ın, Joker karakterini canlandırırken ilham aldığı kişiler Sex Pistol’ın basçısı Syd Vicious ve ‘A Clockwork Orange’da Malcolm Mcdowell’ın canlandırdığı Alex karakteriydi.

 

5. Iggy Pop’tan Joker’e kostüm

Joker kostümünde yapımında ilham alınan kişiler Iggy Pop, Vivienne Westwood, Sex Pistol’ın vokali Johnny Rotten ve Alexander Mcqueen’di.

6. Türkiye-Batman

‘The Dark Knight’ın Blue-Ray DVD’leri çıkmadan önce Warner Bros. Batmanlılar tarafından isim çalmak suçuyla dava edildi. Dava düştü.

 

7. Batman Tony Soprano’ya karşı

James Gandolfini, filmdeki ganster Sal Moroni için düşünülen isimler arasındaydı, ancak karakteri canlandıran isim Eric Roberts oldu.

8. Hemşire Mathilda

Joker’in hemşire olarak hastaneye geldiği sahnede kostümünün yaka kartında Mathilda yazıyordu. Mathilda, Heath Ledger’ın (Joker) kızının ismi.

 

 

Kaynak:ntvmsbc