Dabbe vizyon mücadelesinde 3. sırada

07.08.2012 14:37
Dabbe vizyon mücadelesinde 3. sırada

DABBE: BİR CİN VAKASI DEV BÜTÇELİ HOLLYWOOD YAPIMLARININ VİZYON MÜCADELESİNDE “BEN DE VARIM” DEDİ 

 

Geçtiğimiz Cuma günü, 214 salonda vizyona giren Dabbe: Bir Cin Vakası, 03-05 Ağustos hafta sonu 36.724 kişi tarafından izlenerek, Kara Şövalye Yükseliyor (96.3306) ve Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor (53.193) filmlerinin ardından ilk üç gün sonuçlarına göre vizyon mücadelesine üçüncü sıradan giriş yaptı.

Korku filmi severleri yaz sıcağında sinemaya çeken, Dabbe ve Semum filmleriyle korku sinemamızın dünya çapında tanınmasını sağlayan Hasan Karacadağ’ın yeni korku filmi Dabbe: Bir Cin Vakası,’Gişe hedefleyen bir Türk filmi yazın vizyona girmez’ geleneğini de kırıyor. 

Tüm Türkiye sinemalarında, ilk defa Ağustos ayında yerli bir film izlenebiliyor…

Dev bütçeli Hollywood yapımlarının ilk sıralarda yer aldığı vizyon hafta sonunda, iyi bir giriş yapan Dabbe: Bir Cin Vakası, sosyal medyada da yoğun ilgi görüyor. Dabbe: Bir Cin Vakası’nın izleyenlerin sosyal medya platformlarında yaptıkları tavsiyeler ve Şeker Bayramı döneminde gişe verilerinin yükselmesi bekleniyor. 

Filmin yönetmeni Hasan Karacadağ, “Yaz aylarında Türk filmi izlenmez, gişe yapması imkansız yanlış izlenimini kırmak istiyoruz. Önümüzdeki senelerde Dabbe: Bir Cin Vakası filminin başarısıyla, yaz dönemi yeni Türk filmlerinin de vizyona girme cesaretini göstereceğini düşünüyorum” dedi.

Dabbe: Bir Cin Vakası filmi, Ceyda T. ve ailesinin yaşadığı ve halen esrarı çözülemeyen 7 dehşet gecesini anlatıyor. Kameralara kayıt edilmiş ilk metafizik olay olarak Türk psikiyatri tarihine geçen olayın detayları yönetmen Hasan Karacadağ’ın Anakara GATA Tıp Fakültesi’nden şahit olduğu gerçek bilgilere dayanıyor