Sweeney Todd’dan Korkulur!

18.01.2008 11:25
Sweeney Todd’dan Korkulur!
Yönetmen Tim Burton ile oyuncu Johnny Depp’i altıncı kez aynı projede buluşturan “Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi” ile Johnny Depp ‘en iyi erkek oyuncu’ dalında Altın Küre kazanırken, “Sweeney Todd”a ‘en iyi film’ ödülü layık görüldü.
 
Ülkemizde 15 Şubat’ta vizyona girecek olan filmin yönetmeni Tim Burton haberi aldığında çok mutlu olduğunu belirterek, “Bu ödüller sayesinde birçok yetenekli oyuncu ve ekibin emeği fark ediliyor. Ümit ederim ki, bu ödül sayesinde böylesine sıradışı bir film daha büyük bir izleyici kitlesine ulaşır” dedi.
 
En iyi erkek oyuncu dalında ödül alan Johnny Depp ise Hollywood Yabancı Basın Birliği’ndeki arkadaşlarına, rol arkadaşı Helena Bonham Carter’a ve tüm film ekibine teşekkür ederek, “Tim Burton’ın güveni ve desteği olmasaydı bugün geldiğim yerde olamazdım” dedi.

Efsanevi söz yazarı-besteci Stephen Sondheim’ın ödüllü müzikal başyapıtına dayanan film, zorlayıcı ve orijinal bir vizyona sahip. Filmde Depp, haksız yere hapse gönderilen ve sadece bu acımasız ceza için değil, karısı ile kızına olanların üzücü sonuçları için de intikam yemini eden Benjamin Barker/Sweeney Todd’u, Helena Bonham Carter ise onun saplantılı ölçüde kararlı suç ortağı Bayan Nellie Lovett’ı canlandırıyor.
 
Filmin başrollerinde Johnny Depp ve Helena Bonham Carter’ın yanısıra Alan Rickman, Timothy Spall ve Sacha Baron Cohen yer alıyorlar.