Küf'e Selanik'ten ödül

13.11.2012 11:15
Küf'e Selanik'ten ödül

Ali Aydın'ın ilk uzun metrajlı filmi Küf 53. Selanik Film Festivali’nde Gümüş İskender ödülünü kazandı.

Dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nde Geleceğin Aslanı ödülüyle dönen, Ali Aydın'ın ilk uzun metrajlı filmi Küf 53. Selanik Film Festivali’nde Gümüş İskender ödülünü kazandı.

 

Venedik’te Geleceğin Aslanı’na layık görülen Küf’ün İtalya haklarını da ünlü İtalyan yönetmen, oyuncu ve yapımcı Nanni Moretti’nin sahibi olduğu Sacher Film festivalden hemen önce almıştı. Film Türkiye prömiyerini geçtiğimiz ay gerçekleştirilen 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapmıştı.

 

18 yıldır kayıp olan oğlunu arayan, demiryollarında yol bekçisi olan Basri'nin, toplum tarafından yalnızlaştırılmasını ve vicdanın insanı ummadığı bir anda nasıl çepeçevre sarabileceğini anlatan Küf'ün başrollerinde Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer yer alıyor.

 

Türkiye - Almanya ortak yapımı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün ve Hamburg Film Fonu desteğiyle gerçekleştirilen filmin çekimleri geçtiğimiz sene Adana'nın Pozantı ilçesinde ve Belemedik Köyü'ndeki Hacıkırı Tren İstasyonu'nda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz sene Saraybosna Film Festivali'nde Work in Progress Ödülü'nü kazanan filmin post prodüksiyon işlemleri Berlin'de tamamlandı. Yapımcılığını Motiva Film ve Yeni Sinemacılar'ın beraber üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini Murat Tuncel yaparken, sanat yönetimi Yunus Emre Yurtseven ve Meral Efe'ye ait.