‘Wanted’ Haziran’da Vizyonda!

21.01.2008 18:13
‘Wanted’ Haziran’da Vizyonda!

Başrollerinde Angelina Jolie, James McAvoy ve Morgan Freeman’in oynadığı “Wanted”ın Türkiye sinemalarındaki gösterim tarihi 27 Haziran 2008 olarak belirlendi. Yönetmenliğini Timur Bekmambetov’un üstlendiği filmin konusu kısaca şöyle: Babası öldürülen Wesley Gibson’a (James McAvoy), babasının intikamını alma fırsatı teklif edilir. Kötü adamları yok eden bir suikastçi olarak ünlenen babası bir suikaste kurban gitmiştir. Babasının bıraktığı yerden yola devam etmeye kararlı olan Gibson, babasının ortağı Sloan’dan (Morgan Freeman) eğitim almaya başlar…

Filmden Notlar:

- Mark Millar’ın “Wanted” adlı çizgi roman serisinin sinema filmi uyarlama hakları, 2004 yılında yapımcı Marc Platt tarafından satın alındı.
- Yönetmen Timur Bekmambetov, projeye Aralık 2005’te dahil oldu. Senaryoyu Derek Haas ile Michael Brandt’ın yazacağı açıklandı.
- Yönetmen Bekmambetov, Şubat 2006’da yaptığı açıklamada, çizgi roman serisindeki karakterlerin beyazperdeye uyarlanırken aynen korunacağını, ancak çizgi romandaki dünyayı film karelerine uyarlama işlemini kendi yaklaşımı doğrultusunda özgürce yapacağını bildirdi.
- Haas ile Brandt’ın yazdığı taslak senaryonun üçüncü bölümünün gözden geçirilip gerekli düzeltmeleri yapması için  Temmuz 2006’da senaryo yazarı Chris Morgan ile anlaşma yapıldı.
- Ekim 2006’da, anti-kahraman Wesley Gibson rolünde James McAvoy’un oynayacağı açıklandı. Kasım ayında yapılan ikinci açıklamada ise, Gibson’u eğiten baş suikastçi Sloan rolünde Morgan Freeman’in kamera karşısına geçeceği duyuruldu.
- “Wanted”ın İskoçya kökenli başrol oyuncusu James McAvoy, filmdeki aksiyon sahneleri için Şubat 2007’den itibaren sıkı bir eğitim almaya başladı.
- “Wanted” serisinin yaratıcısı Mark Millar, film için hazırlanan ve henüz kurgulanmamış ham malzemeyi seyrettikten sonra gördüğü sahnelerin beklentilerini tam anlamıyla karşıladığını söyledi.
-Filmin çekimlerinin 12 hafta süreyle Çek Cumhuriyeti\'nde gerçekleştirileceği bildirildi.Çek Cumhuriyeti’ndeki çekimlerin ardından Chicago’da çekimlere devam edilecek.