Meral Okay'ın vasiyeti yerine getirildi

22.11.2012 09:55
Meral Okay'ın vasiyeti yerine getirildi

Vefat eden yazar ve oyuncu Meral Okay için düzenlenen ''Meral Okay Matematik Köyü'nde Doğuyor'' gecesinin geliri, vasiyeti üzerine, Ali Nesin tarafından Şirince Köyü'nde kurulan Matematik Köyü'ne aktarıldı.

 

Vefat eden senarist, yazar, oyuncu Meral Okay için Tim Show Center'da ''Meral Okay Matematik Köyü'nde Doğuyor'' gecesi düzenlendi.

 

Sezen Aksu'nun şarkılarıyla Okay'ı andığı gecenin geliri, gençlere matematiği öğretmek ve sevdirmek amacıyla 2007 yılında Ali Nesin tarafından Şirince Köyü'nde kurulan Matematik Köyü'ne aktarıldı. Geceye katılan Aziz Nesin'ın oğlu Prof. Dr. Ali Nesin konuşma yaptı.

 

Cemiyet, iş ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin katıldığı basına kapalı olarak gerçekleştirilen gecenin sunuculuğunu Beyazıt Öztürk ve Engin Altan Düzyatan yaptı. Gecede ayrıca Ali Nesin, Aziz Akyavaş, Dilara Endican, Durul Taylan, Yağmur Taylan, Emine Uşaklıgil, Gül Oğuz, Halit Ergenç, Hande Ataizi, Melek Ulagay, Melisa Sözen, Meryem Uzerli, Murat Yıldırım, Mustafa Atalık, Nebil Özgentürk, Nur Fettahoğlu, Oktay Kaynarca, Ozan Güven, Pelin Akat, Reha Muhtar, Selma Ergeç ve Timur Savcı birer konuşma yaparak Meral Okay'ı andı.

 

Geceye Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da katıldı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, geceye ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Meral Okay'a yakışır bir gece düzenlendiğini belirtti. Güler Sabancı, şarkılarıyla Okay'ı anacak olan Sezen Aksu'ya bu gecede eşlik edeceklerini ifade etti.

 

Oyuncu Demet Akbağ da Meral Okay'ın önemli bir yazar, oyuncu ve dost olduğunu dile getirerek, ''Meral Okay'a yakışır bir gece düzenlendi. Çok önemli bir insandı, çok erken kaybettik'' dedi. Oyuncu Meryem Uzerli de Meral Okay'ın kendisine çok destek verdiğini ve bu destek sayesinde çok güzel şeylerin ortaya çıktığını söyledi.

 

Oyuncu Meryem Uzerli Uzerli, Meral Okay'ın enerjisinin, ruhunun hala var olduğuna inandığını dile getirdi. Matematik Köyü'nün çocuklarla alakalı çok önemli bir proje olduğuna değinen Uzerli, bu nedenle bu projeye destek vermenin de büyük önem taşıdığını kaydetti.