Kemal Sunal için toplandılar

27.11.2012 10:36
Kemal Sunal  için toplandılar

Beşiktaş Belediyesi’nin ‘Ustalara saygı’ etkinliğinde dün gece Kemal Sunal’ındı.

 

Akatlar Kültür Merkezi’nde, sunuculuğunu Halit Kıvanç’ın yaptığı etkinliğe Kemal Sunal’ın annesi Saime Sunal, eşi Gül Sunal, kızı Ezo Sunal ile oğlu Ali Sunal’ın yanı sıra Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Haldun Dormen, Ahmet Gülhan, Şevket Altuğ, Zeki Alasya, Hülya Koçyiğit, Yavuz Bingöl, Cem Yılmaz, Kandemir Konduk, Berna Laçin, İzzet Günay ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Şevket Altuğ:

Sinema alanındaki kariyerinin yanı sıra aile babasıydı. Pırıl pırıl 2 çocuk yetiştirdi. O hiçbir zaman şöhretin aptal rüzgarına kendini kaptırmadı. Yaşlandıkça kaliteli işlere imza atmak istedi ama buna ömrü vefa etmedi.

 

Zeki Alasya:

‘Propaganda’ filmi Sunal’ın hayatında önemli bir dönemeçti. Sinematografi açısından harika filmlere imza atmaya devam edeceğini düşünürken vefat etti… Futbolda star futbolcular vardır ama bir tane Messi ya da Pele vardır. Dünyaya binlerce lider gelmiştir. Fakat Mustafa Kemal Atatürk gibi lider bir tanedir. Bizim gibi önemli işlere imza atan aktörler de mevcuttur fakat Kemal Sunal bir tanedir.

 

Hülya Koçyiğit:

Kemal, Yeşilçam ailesinin en renkli üyesiydi. Kemal, komikti ama bir felsefesi vardı. Bir kere muhalifti. Ona kolay kolay bir şeyleri kabul ettiremezdiniz. Sunal, 51 yaşında üniversiteyi bitirmekle kalmadı yüksek lisans tezini ‘Kemal Sunal Filmleri’ adıyla verdi. Sosyologlardan da bu filmleri araştırmasını istedi.

 

Gecede gösterilen Nihat Özcan’ın hazırladığı ”Son Gülen Adam” belgeseli, büyük alkış aldı. Ses sanatçısı Yavuz Bingöl de sahneye çıkarak Sunal’ın sevdiği türküleri seslendirdi.