Bilkent Sinefest

16.01.2013 09:50
Bilkent Sinefest

Türkiye’de öğrencilerin organize ettiği en büyük ve en kapsamlı sinema festivali olma hedefi ile yola çıkan Bilkent Sinefest, bu hedefini gerçekleştirme yolunda emin adımlar ile ilerliyor. 2011 ve 2012 yıllarında bir araya gelen bağımsız bir grup öğrenci tarafından organize edilen Sinefest, bu sene yeni kurulan Sanatsal Etkinlikler Topluluğu (SET) tarafından düzenleniyor. SET’in başkanlığını yürüten isim, aynı zamanda Bilkent Sinefest’in kurucularından ve ilk gün sahip olduğu heyecanından bir şey kaybetmemiş durumda.

 

“İmkansıza yakını başardık”

 

Alican Baş – SET Başkanı: “Sinefest’i organize etmek için ilk adımı attığımız gün hala dün gibi aklımızda. Bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar insan bir araya geldi, Sinefest için insanüstü bir efor sarf etti. Sağlam temellere kurulan bir Sinefest, ikinci senesinde büyüdü, serpildi. Çıraklık ve kalfalık tamam yani, bu sene SET ile birlikte dönem ustalık dönemi. Bir avuç öğrenci ile bunu başarmak imkansıza yakındı, bu sene SET ile birlikte en iyisini yapma zamanı.”

Her sene Nisan-Mayıs aylarında düzenlenen festival Bilkent öğrencileri için eşsiz fırsatlar sunmakta. Katılımcılar ilgili senenin tüm Türk filmlerini ücretsiz olarak izliyor, düzenlenen atölyelere katılıyor, öğle arası söyleşilerinde beyaz perdenin ünlüleri ile sohbet ediyor, seçtikleri en iyileri düzenlenen ödül töreninde izleme şansı buluyor. Festival ekibi ise bunu yeterli bulmuyor, daha iyisini yapmak istiyor.

 

 

Alper Arslan – SET Başkan Yardımcısı: “En büyük ve en kapsamlı öğrenci/sinema festivali olmak hedefi ile yola çıkıyorsanız, işiniz kolay değil; her sene kendinizi daha da geliştirmek zorundasınız. Festival içeriğine bu sene bir de temayı ekliyoruz, ‘Yeşilçam’ teması kapsamında Bilkent’te bir hatıra ormanı oluşturacak, Yeşilçam’ın ünlü bir ismini ağırlayacak ve bir Yeşiçam film gecesi düzenleyeceğiz. Her sene nasıl daha iyisini yaparız, düşünmek zorundayız.”

 

Geçirdiği iki senede Ayten Gökçer, Salih Kalyon, Ahmet Mümtaz Taylan, Taner Birsel, Meltem Cumbul, Rıza Kocaoğlu, Gökçe Bahadır, Sezin Akbaşoğulları, Yiğit Özşener ve Sarp Apak gibi televizyonun ve beyaz perdenin en iyi, en popüler isimlerini Bilkentlilerle buluşturan Sinefest, üniversiteden ve öğrencilerden gördüğü ilgiden genel olarak memnun, lakin tatmin olmuş değil.

 

 

 

Erdem Ay – SET Medya-Tanıtım Grup Başkanı: Bilkent’e getirdiğimiz isimler benim diyen festivalin ağırlamakta zorluk çektiği ünlüler, hepsi de alçak gönüllü, özel isimler. Emekler karşılığını ancak bir salon dolu olduğunda alıyor, organizasyonları gösterilen ilgi ayakta tutuyor. Sinefest, Bilkent’in öğrenci organizasyonu; en büyük desteği Bilkent yönetiminden, öğrencilerinden görmeliyiz. Kim bilir, belki de bu sayede adım adım Türkiye çapında düzenlenen bir festival olacaktır Sinefest. Bunun adımlarını her festival sürecinde ulusal medyada yer alarak bugünden atıyoruz aslında.”

 

Sanatsal Etkinlikler Topluluğu, Bilkent Sinefest’13’ü en güzel bir biçimde düzenlemek için son sürat çalışmalarına devam ediyor. Ekip, Sinefest festivale verilebilecek her türlü sponsorluk desteğine açık. Bilkent Sinefest ekibine ulaşmak çok kolay, festival sosyal medyada ‘bilkentsinefest’ adı ile her yerde!

 

*bilkentsinefest@gmail.com

*bilkentsinefest.com

*facebook.com/bilkentsinefest

*twitter.com/bilkentsinefest

*instagram.com/bilkentsinefest

*youtube.com/bilkentsinefest