Eleştirmenlerden Kelebeğin Rüyası Yorumu

20.02.2013 12:03
Eleştirmenlerden Kelebeğin Rüyası Yorumu

Filmin favorisi Kıvanç Tatlıtuğ

Eleştirmenler film için ne dediler?

Atilla Dorsay (Sabah):
 ‘Bir başyapıt izledik’

Çok güzel bir başyapıt izledik. Sinema yeni ve çok yetenekli bir oyuncuyu Kıvanç Tatlıtuğ’u kazandı. Kıvanç’ın dizi performansını biliyoruz. Ama bu filmle kendini sinemada da ispat etti. Diğer oyunculardan açık ara iyi oynamış. Filmin görüntüleri de olağanüstü iyi olmuş. Türk halkı artık sinemanın sadece “Recep İvedik” ve Romantik Komedi  filmlerinden ibaret olmadığının bilincine varmalı.

Ömür Gedik (Hürriyet):
‘Daha kısa olabilirdi’

O dönemin yoksulluğu ve açlığı filme çok güzel yansımış. Biraz ağır tempoda ilerlemiş. Film biraz daha kısa olabilirdi. Türkiye’de yönetmenler çektiklerini izleyiciyle paylaşmak istiyorlar. Dönem filmini perdeye iyi yansıtmışlar. İnşallah gişe yapar. Kıvanç Tatlıtuğ ciddi kilo vermiş. İnanılmaz iyi oynamış. Favorim Kıvanç Tatlıtuğ...

Serdar Akbıyık (Star):
‘Filmin değeri büyük’

Kıvanç Tatlıtuğ iyi performans göstermiş. Mert Fırat şimdiye kadarki en iyi performansını sergilemiş. Belçim Bilgin canlandırdığı karakterden biraz büyük olduğu için sırıttı. Ama bu oyunculuğunun kötü olduğunu anlamına gelmiyor. Role uygun değil. Filmin sinemamızdaki yeri çok özel. Yılmaz Erdoğan duygulu ve derin filmler yapıyor. Onun komedisi bile sanatla çevrelenmiş.

Alper Turgut (Cumhuriyet):
‘Görüntü yönetimi müthiş’

Esnemekten çenem çıktı. Keşke 100 dakika ile şunları sınırlayabilsek. Uzun olunca diyaloglar sarkıyor ve sonrasında toplamak zor oluyor. Filmde maden sahneleri ve benzeri sahneler harika... Görüntü yönetimi müthiş. Bir de filmde kimya diye bir şey var. Belçim Bilgin’den lise öğrencisi olmaz. Kadın 30 yaşında.  Kıvanç Tatlıtuğ filmin en iyisi.