George Clooney The Monuments Men Filminin Çekimlerine Başladı

13.03.2013 14:41
George Clooney The Monuments Men Filminin Çekimlerine Başladı

Columbia Pictures ve 20th Century Fox’un yaptığı açıklamada:  “George Clooney’nin yönetmen koltuğuna oturduğu ve baş rolünde oynadığı “The Monuments Men” filminin çekimlerine Almanya’nın Berlin şehrinde başladıkları açıklandı. Robert M. Edsel ve Bret Witter’ın kitaplarının sinemaya uyarlaması George Clooney ve Grant Heslov tarafından yapıldı. 

 

Filmin başrollerinde: George ClooneyMatt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville ve John Goodman yer alıyor.  Tarihin en büyük hazine avının gerçek bir uyarlaması olan “The Monuments Men”, İkinci Dünya Savaşı döneminde yedi müze müdürünün sanat eseri hırsızlığı yapan nazilerden başyapıtları alarak gerçek sahiplerine ulaştırmaları konu ediliyor. Alman ordusunun ve savaş kaosunun karşısında pek de şansları olmayan yedi adamın hayatlarını tehlikeye attıkları bu hikaye aslında insanoğlunun en büyük kazançlarından biri olacaktır. 

 

Clooney’in The Monuments Men filmi için kurduğu kadroda; görüntü yönetmenliği koltuğuna Phedon Papamichael, Oscar®’a aday gösterilen prodüksiyon tasarımcısı Jim Bissel, Oscar® ödüllü kurgucu Stephen Mirrione, kostüm tasarımcısı Louise Frogley ve 5 kez Oscar®’a aday gösterilen besteci Alexandre Desplat yer alıyor.

 

Almanya ve İngiltere’de çekimleri devam edecek olan film, ülkemizde 2014’de vizyona girecek.