Cinlerle karşılaşmaya cesaretiniz var mı?

14.03.2013 11:56
Cinlerle karşılaşmaya cesaretiniz var mı?

El-Cin'in Fragmanı Dünyayı Korkuttu


Hasan Karacadağ’ın 5 Nisan’da, 180 kopya olarak tüm Türkiye’de vizyona girecek 5. korku filmi El Cin’in fragmanı dünya gündeminde yerini aldı.

 

 

Hollywood’un en önemli haber servisi twitchfilm.com’un Editörü Tod Brown El Cin filminin fragmanını “Cinlerle karşılaşmaya cesaretiniz var mı?” başlığıyla yayınladı. Todd Brown, Türk sinemasının Hasan Karacadağ ile birlikte artık çok iddialı korku filmleri ürettiğini ve yerel-kültürel-mitolojik öğelerin ‘El Cin’ filmine etkileyici bir görünüm kattığını yazdı. Ayrıca, Twitchfilm.com’da filmin fragmanını İngilizce altyazılı versiyonuyla yayınlayıp, başarılı bulduğunu belirtti. 

 

Yine dünyanın önde gelen korku filmi sitesi joblo.com, ‘El Cin’ filminin fragmanını “Ürpertici Fragman” başlığıyla ilk haber olarak yayınladı. Türk korku sinemasının çok az film ürettiğini ama artık dünyada merak uyandırdığını yazan site, filmin fragmanıyla bile şok etkisi vermeyi başaran Hasan Karacadağ’ın bir önceki ‘Dabbe: Bir Cin Vakası’ filminin de çok iyi olduğu görüşüne yer verdi. 

 

Bu haberlerin ardından uluslararası dağıtımcılardan birçok e-posta aldığını belirten Hasan Karacadağ, “Türk korku sineması kendi sınırlarını aşmak üzere, izleyicilerimiz artık dev Hollywood filmleri yerine bizim hikayelerimize odaklanıyor. Korku sinemasında dünya standartlarını yakaladık. Artık geçmek için çabalıyoruz” dedi.