Sinema Aşığı Gençler, Kaçırmayın!

13.02.2008 12:54
Sinema Aşığı Gençler, Kaçırmayın!

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 13 – 23 Mart 2008 tarihleri arasında düzenlenecek 19. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında, Avrupa Birliği Gençlik Değişimi projesi gerçekleştirilecek.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı ve Culture and Art Initiative işbirliğiyle gerçekleşecek "Kafandakini Çek (Get Your Own Picture)" adlı projede 32 Alman ve 32 Türk genci, on gün ortak hedefler doğrultusunda birlikte çalışacak ve çeşitli workshoplara katılacak. Proje kapsamında, genç katılımcıların film yapımına ilişkin teorik eğitim aldıktan sonra “Avrupa Mitleri” konusunda kendi fikirlerinden yola çıkarak birer kısa film yapmalarına olanak sağlanacak.

Gençler arasında Avrupalılık bilincini güçlendirmeyi ve dinler arası karşılıklı diyalogla anlayışı arttırmayı hedefleyen projenin diğer workshopları ise Film Festivali Sanat Sokağı ile Detmold Almanya 2009 buluşması.

Etkinliklere ve workshoplara katılımın ücretsiz olduğu projenin ikinci ayağı Almanya\'nın Detmold kentinde gerçekleşecek.

Bu etkinliklere katılmak isteyenlerin, proje düzenleyicileri ile tanışmak ve detaylı bilgi almak üzere 16 Şubat 2008, Cumartesi günü saat 10:00’da Ankara Kızılay Büyülü Fener sinemasında düzenlenecek toplantıda bulunmaları gerekiyor.