İyi Kızlar Cennete, Kötü Kızlar Tatile

14.05.2013 10:54
İyi Kızlar Cennete, Kötü Kızlar Tatile

Bu hafta gösterime giren Bahar Tatili'nin oyuncularından Vanessa Hudgens, kariyerinde farklı bir yerde duran, canlandırdığı cesur karakteri anlattı.

 

 

Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Ashley Benson ve James Franco ile Bahar Tatili filminde kamera karşısına geçti ve oldukça cesur bir karakteri canlandırdı. Hudgens, filmi, kariyerini ve canlandırdığı karakteri anlattı: Harmony Korine gibi bir sinemacı ile çalışıyorsun. Film yapmakla ilgili duruşunda bir devamlılık görüyor musun?

 

Mantıklı gibi geliyor. Sanki çalışırken öğreniyormuşum ve deneyim kazanıyormuşum gibi hissediyorum. Harmony size inanılmaz bir özgürlük tanıyor. Bu kadar özgürlük tanıyan bir başka yönetmenle çalışmadım. Gerçek anlamda bize kendi yerimizi, çevremizi, etrafımızdaki insanları ve sahnedeki oyuncakları bize ilginç gelen şekilde kullanma fırsatı verdi. Bize hızlı hızlı nefes alarak nasıl oynamamızı istediğini gösterdi ve biz de ona göre oynadık çünkü inanılmaz bir coşkusu var ve kendisini ortaya atıp deneyimlemekten hiç korkmuyor. Bu bize oynamamız için gereken ilhamı ve güveni verdi. İstediğimiz kadar derine inebilirdik. Ve o da buna bayılıyor! Harmony oldukça gerçekçi bir Amerikan gençliği kültürü oluşturdu ama büyük ihtimalle bu senin hayranlarının deneyimlediklerinden farklı değil mi?

 

Çizdiği resim farklı olsa bile yine de gençlerin dünyasına çok yakın. Bu çocuklar orada yaşadılar. Herkesin hayatında 'Aman Tanrım' dediği, bu tarz çılgın dönemler olmuştur. Bu dönemin içinde olduğunuzda dünyada daha güzel bir şey yoktur. Ve bu dönemleri yaşamalısınız. Çılgınlaşacağınız bu dönemlerin fırsatını kaçırmamak gerekir. Bu şekilde büyüyebilirsiniz. Bence insanlar bunu kabul etmek istemiyorlar çünkü çok zor bir gerçek ama gerçek. Çılgınlık dünyasındayız. Ve sen de her şeyi farklı bir gözle gören taraftan bakıyorsun.

 

Aynen! Bence filmi her izleyen anlayabilir. Hikâyeyi onaylasalar da onaylamasalar da. Bu büyümenin bir parçası, gerçekten de. İnsanlar verdikleri her şeyi geri almak istedikleri anda geri alabilirler. Kostümler filmin önemli bir parçası. Bunların yaratılmasına dâhil oldun mu?

 

Heidi Bivens’in nasıl gözükmemiz gerektiği hakkında harika fikirleri vardı. Pop art gibi. Tüm kostümlerimiz parlaktı ve direk göze çarpıyordu. Giydiklerimiz yaptıklarımızla çelişiyordu. Bir yandan kötü durumlara gidiyorduk, bir yandan da Hello Kitty giyiyorduk. Bu zamanın gençlerinin yapabiliyor olacağı çılgınlıkları ve aynı zamanda oldukça masum ilgilerini değişik bir şekilde aktarıyor. Her zaman akılları o anda, geleceği hiç düşünmüyorlar. Karakterlerimiz geleceği düşünmeyip doğru düşündüklerini yapıyorlar. Ne istediklerini bilmiyorlar. Selena Gomez ve sen Disney yıldızlarısınız ve o şekilde tanınıyorsunuz. Bu filmle sence neler değişicek?

 

Ben insanların beni sadece High School Musical de oynayan bir kız olarak hatırlamasını istemiyorum. Bahar Tatili filminin tepki çekeceğini biliyordum. İnsanları şaşırtmak istedim. Bu filmin Selena ve benim için iyi bir fırsat olduğunuz düşünüyorum. İkimiz de gençiz, bir şeyler başarmak istiyoruz ve büyümek istiyoruz.