Kısa Filmciler, Dikkat!

18.02.2008 14:01
Kısa Filmciler, Dikkat!

2008 Avrupa Kültürlerarası Diyalog Yılı etkinlikleri çerçevesinde, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu "kültürlerarası diyalog" temalı kısa film yarışmasını bugün başlatıyor. Tüm amatör ve profesyonel film yapımcıları 1 Mayıs 2008 tarihine kadar filmlerini göndererek yarışmaya katılmaya davetlidir.

Kültürlerarası Diyalog Kısa Film Yarışması 10 dakikayı geçmeyen ve 1 Ocak 2006 tarihinden sonra çekilmiş her türde kısa filmin katılımına açık. Daha önce, başka yarışma, festival veya benzeri etkinliklere katılmış ya da önceden ödül almış filmler de yarışmaya katılabilir.

Yarışmada birincilik ödülünü kazanan film yapımcısı, Oberhausen Kısa Film Festivali’ne (Almanya) seyahat ve Shadow Edius DVX Desktop kurgu sistemi kazanacak. Yarışmanın ikincisi Clermont-Ferrand Kısa Film Festivali’ne (Fransa) seyahat ve Edius Neo Pro Notebook kurgu sistemi; üçüncüsü ise   Rotterdam Kısa Film Festivali’ne (Hollanda) seyahat ve Edius Neo Notebook kurgu sistemi ile ödüllendirilecek.

Yarışmaya son katılım tarihi 1 Mayıs 2008 Perşembe. Ön elemeyi geçen filmler 12-13 Mayıs 2008’de Ankara Üniversitesi’nde gösterilecek. Kazananlar ise 15 Mayıs 2008’deki ödül töreninde açıklanacak.

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru formları Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu’nun resmi web sitesinden edinilebilir: www.avrupa.info.tr.