Demirkubuz: Yönetmen Değil, Çapulcuyum

04.06.2013 11:22
Demirkubuz: Yönetmen Değil, Çapulcuyum

Gezi Parkı’nda bir haftadır süren eylemlere destek veren ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz, Başbakan Erdoğan’ın göstericilere “çapulcu” demesine tepki göstererek, “Sinemayı bırakıyorum, bundan sonra çapulcuyum” dedi.

 

Ağaçların kesilmesi ve Topçu Kışlası projesine karşı çıkanların 7 gündür Gezi Parkı'nda devam ettirdikleri eyleme pek çok sanatçı da destek verdi.

 

Pazar akşam saatlerinde AKM önünde bir araya gelen sanatçılar, polisin göstericilere yaptığı müdahaleyi ve medyayı eleştirdi.

 

Burada bir konuşma yapan Zeki Demirkubuz, olaylar başladığı sırada Avusturya’da olduğunu dile getirerek, “Bu olayları duyduğumda Suriye ile savaşa giriyoruz sandım. Bu kadar kötüydü haberciliğimiz” dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Çapulculardan izin almayız" açıklamasına tepki gösteren Demirkubuz, “Ben bu ülke için hapis yattım. Şimdi de bu ülke için sinemayı bırakıyorum. Bundan sonra çapulcuyum’’ diye konuştu.

 

Sanatçılar, sık sık “Sanatın patronu sanatçılardır” ve “Yandaş medya istemiyoruz” sloganları attı.

 

Eyleme; Zeki Demirkubuz, Selma Ergenç, Rıza Koçaoğlu, Barış Falay, Melike Güner, Suzan Aksoy, Uluç Bayraktar, Demet Evgar, Devrim Evin ve Nedim Saban da katıldı.