Gezi Parkı'nda 'Şiddeti Durdurun' Çağrısı

04.06.2013 11:59

Gezi Parkı'nda bir araya gelen sinema ve tiyatro sanatçıları yaptıkları açıklamada "Halka karşı kullanılan orantısız güç ve şiddetin durdurulması ve insanların hayatlarını kaybetmemesi için buradayız" dedi.

 

Aralarında Halit Ergenç, Mehmet Günsür, Ozan Güven, Rıza Kocaoğlu, Onur Saylak, Mustafa Alabora, Tuba Büyüküstün ve Dolunay Soysert'in de aralarında bulunduğu bazı sinema ve tiyatro sanatçıları, dün Gezi Parkı'nda bir araya geldi.

 

Sanatçılar, "Bu ülkenin vatandaşları olarak, günlerdir niye Taksim meydanında toplandığımızı anlayamamış gözüken yetkililere daha açık ve net bir şekilde niçin burada olduğumuzu ve isteklerimizi açıklamak için buradayız" diyerek basın açıklaması yaptı.

 

Açıklamada, "Her türlü şiddetin bir an önce durması, herkesin birbirini anlamaya çalışması ve bugünden sonra barışçıl bir ortam için ne yapabileceğini düşünüp gerekli adımları bir an önce atmasını istediğimiz için buradayız. Hayatın her alanında jet hızıyla başlattığınız projelerin yeterince tartışılmasına izin vermediğiniz bu projelerle hayatı doğrudanetkilenecek insanları dinlemek ve onlarla müzakere etmek yerine kararlarınızı dikte etmeyi seçtiğiniz için buradayız.

 

Bu protestonun ideolojiler ve partiler üstü bir protesto olduğunu göstermek ve halka karşı kullanılan orantısız güç ve şiddetin durdurulması ve insanların hayatlarını kaybetmemesi için buradayız" denildi. Sinema ve tiyatro oyuncuları burada yaptıkları açıklamanın ardından Gezi Parkı'ndan ayrıldı.