Festival Filmleri Diyarbakır’a Gidiyor

29.02.2008 17:31
Festival Filmleri Diyarbakır’a Gidiyor

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından gerçekleştirilen “19. Ankara Uluslararası Film Festivali”, 22 – 28 Mart tarihleri arasında Diyarbakırlı sinemaseverlerle buluşacak.

Diyarbakır Sanat Merkezi ve Yenişehir Belediyesi işbirliği ile Ankara Uluslararası Film Festivali programının bir bölümünü izleyebilecek olan Diyarbakırlı sinemaseverler; bu kapsamda festivalin dünya sineması programından Aleksi Salmenperä’nın Erkek İşi (A Man\'s Job, 2007) , John Cassavetes’in Gölgeler (Shadows, 1959) ve Açılış Gecesi (Opening Night, 1977), Daniel Gruener’ın Pazar Günleri Asla (Never on Sundays, 2006), Noël Mitrani’nin İgor Rizzi’nin Peşinde (On the Trail of Igor Rizzi, 2006) ve Zoltán Kamondi’nin Dolina (Dolina, 2007) gibi öne çıkan filmlerinin yanı sıra pek çok kısa ve belgesel filmi de  seyredebilecekler.

Diyarbakır Sanat Merkezi Avrupa Sineması ve Yenişehir Galeria Sinemaları’nda yapılacak gösterimlerde, sinemaseverler bazı filmlerin yönetmen ve oyuncularıyla bir araya gelme olanağı da bulacak.