Assange Görevine Devam Etmeli

09.09.2013 09:55

Yeni filminde Wikileaks kurucusu Julian Assange’ı canlandıran Benedict Cumberbatch, Assange’ın devlet sırlarını açıklamaya devam etmesini dilediğini açıkladı.

 

İngiliz aktör Benedict Cumberbatch, 'The Fifth Estate' filminin galası için Toronto Film Festivali’ndeydi. Oscar ödüllü Bill Condon’ın yönettiği filmde Cumberbatch, Wikileaks kurucusu Julian Assange’ı canlandırıyor. Basın toplantısına katılan Cumberbatch, Assange’ın Wikileaks’teki görevine devam etmesini dilediğini belirtti.

 

Cumberbatch, “Çok karmaşık bir iş. Kapalı kapılar ardında gerçekleşen olayları aydınlatacak, gerçeği gösteren bilgilere ulaşma şansım yok. Bunu ancak Wikileaks’ın kurucusu olarak o devam ettirebilir” ifadelerini kulllandı. Filmin yönetmeni Condon ise, Assange’ın ABD tarihindeki en önemli gizli belgeleri paylaşarak tarihi değiştirdiğini açıkladı.Condon, Assange için “Hayranlık duyulası bir kişi” dedi. Öte yandan Julian Assange, filmin kendisine karşı kara propaganda yaptığını ve yalanlar üzerine kurulu olduğunu açıklamıştı.

 

ntvmsnbc