Harry Potter'ın Yaratıcısından Yeni Film Müjdesi!

13.09.2013 12:11

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling'den Harry Potter evreninde geçecek yeni bir film senaryosu için çalışmalara başladığının müjdesi geldi. Ünlü yazar, yeni filmde Harry Potter'ın yaşadığı zamanın 70 yıl öncesini anlatacak.

1997-2007 yılları arasında yazdığı 7 Harry Potter kitabı ve bunların 2001-2011 yılları arasında çekilen 8 film adaptasyonu sayesinde büyük bir üne kavuşan İngiliz yazar J.K. Rowling, yeni bir film serisinin müjdesini verdi. Harry Potter serisinin de yapımcısı olan Warner Bros'tan yapılan açıklamaya göre yeni film serisi, Rowling'in 2001 yılında yazdığı ve "Harry Potter: Felsefe Taşı" filminde Harry'nin ders kitaplarından biri olarak gözüken Fantastic Beasts and Where To Find Them kitabından uyarlanacak. Filmde ana karakter, bu kitabın yazarı olarak lanse edilen Newt Scamander olacak ve öykü New York'ta geçecek. Bu filmin Harry Potter serisinin bir öncülü veya ardılı olmadığı yapılan açıklamada vurgulandı.

Kitabın yazarı olarak yaratılan Newt Scamander adlı kahraman, Hogwarts Okulu'nda okumuştur ve Hufflepuff'lıdır. Okulun ardından Sihir Bakanlığı'nda çalışmış ve daha çok doğaüstü yaratıklar üzerine uzmanlaşmış bir kişi olarak tasvir edilmiştir.

Filmle ilgili çalışmalara başlanmasına rağmen filmin ne zaman çekilmeye başlanacağı ve kadroda kimlerin yer alacağı henüz belirlenmedi.