Pedro Almodovar'a Büyük Onur

17.09.2013 14:55

Ünlü İspanyol yönetmen Pedro Almodóvar, Avrupa Film Akademisi tarafından Dünya Sineması'na katkılarından ötürü ödüllendirilecek.

Yaptığı filmlerle bir yandan tartışılan, bir yandan da beğeniyle karşılanan İspanyol yönetmen Pedro Almodóvar, Avrupa Film Akademisi'nin (EFA) sinema dünyasına önemli katkı veren Avrupalılara her yıl verdiği özel ödülün (Achievement in World Cinema) sahibi oldu. Ödül, 7 Aralık 2013'te Berlin'de törenle takdim edilecek.

26. Avrupa Film Ödülleri'nin onur konuğu olan Almodóvar, yaklaşık 25 yıldır Avrupa'nın en önde gelen yönetmenleri arasında gösteriliyor. Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar, Annem Hakkında Her Şey, Konuş Onunla, Dönüş, İçinde Yaşadığım Deri gibi başarılı filmleri yönetti.

64 yaşındaki usta yönetmen, 16 yıldır verilen bu ödülün 23. sahibi olacak. Daha önce bu ödülü kazananlar arasında Milos Forman, Roman Polanski, Ewan McGregor, Liv Ullmann ve Lars Von Trier gibi önemli isimler bulunuyor. Ödülün geçen yılki sahibi ise İngiliz aktris Helen Mirren olmuştu.