‘Ara’ Gösterime Giriyor

13.03.2008 10:45
‘Ara’ Gösterime Giriyor

Geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirilen 44. Altın Portakal Film Festivali’ne gerekçe gösterilmeden kabul edilmeyen “Ara” izleyiciyle buluşuyor. Film, cesur sevişme sahneleriyle de dikkatleri üzerine çekecek…

Yönetimi ve senaryosu Ümit Ünal’a ait olan “Ara”, geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirilen 44. Altın Portakal Film Festivali’ne gerekçe gösterilmeden kabul edilmemişti. Ünal, Festival Komitesi Başkanı Engin Yiğitgil’e mektup yazarak “Ara”nın Altın Portakal Film Festivali’ne kabul edilmeyişinin nedeninin açıklanmasını istemişti. Açıklamanın yapılmaması üzerine Ümit Ünal, Engin Yiğitgil’i eleştirerek “Ara”nın festivale kabul edilmemesini protesto etmek için bundan sonra hiçbir filmini Altın Portakal Film Festivali’ne göndermeyeceğini dile getirmişti.

Adı ilk kez bu tartışmalarla duyulan “Ara”, 21 Mart’ta izleyicinin karşısına çıkıyor. Film, birbirini seven ama aldatan, ölesiye kıran ama bırakamayan sevgililerin hikâyesini beyazperdeye yansıtacak. Ümit Ünal, “Ara”yı şöyle tanımlıyor.

“Türkiye, son 20-30 yılda çok büyük bir değişim geçirdi. Bu dönemi ergenlik ve gençlik dönemleri olarak geçiren insanlar daha iyi yaşama, daha çok tüketme, daha çok kazanma arzusunu, hırsı, arsızlığı, yırtıklığı öğrendi. Ama insan ruhları aynı hızla değişmedi. 30 yıl öncesine göre daha zengin bir ülkeyiz ama manevi hayatımız aynı şekilde zenginleşmedi. Son yıllarda, çevremde tek tek insanların veya çiftlerin darmadağın olduğunu gördüm. Bir çok arkadaşım veya uzaktan tanıdığım insanlar, 40’lı yaşlara gelince hayatlarında ciddi bir manevi boşluk olduğunu gördüler. Koca bir kara delik. Kimi o boşluğu daha çok parayla, daha çok eşyayla, kimi cinsel fetihlerle, kimi inançla, kimi alkol veya uyuşturucuyla doldurmaya çalıştı. Kimi tamamen kayboldu gitti, kimi kendini kandırmayı başardı.”

“Ara”da başrolleri tiyatro kökenli oyuncular; Serhat Tutumler, Betül Çobanoğlu, Erdem Akakçe ve Selen Uçer paylaşıyor.