Hans Zimmer Batman Vs. Superman'in Müziklerini Yapmayacak Mı?

22.10.2013 11:48

Hans Zimmer Man of Steel için birçok Hollywood bestecisinin hemen reddedeceği bir görev üstlendi: John Williams’ın ikonik eserinin ötesinde bir Superman bestesi yapmak. Çözümü eskisinden daha iyi olmayan ama daha farklı olan bir şey tasarlamak için yönetmen Zack Snyder ile çalışmak oldu.

 

Yeni Superman müziği tüyleri diken diken eden yerleri vardı ama öyle görünüyor ki Zimmer’in Batman vs. Superman için acelesi yok. Verdiği bir röportajda, besteci neden emin olmadığını, Batman’e dönüşün neden “doğru gelmediğini” açıkladı.

 

Bu haber çok şaşırtıcı değil aslında çünkü hem Hans Zimmer’ın çalışmaya ihtiyacı yok hem de daha önce “Batman’le işinin bittiğini” söylemişti. Zimmer yeni Batman rolüne Ben Affleck’in seçilmesini desteklemiş ama Batman’in müziğini yapmak çok da can attığı bir şey değil.

Çok uzun bir süre Zimmer Batman’e yeni bir drama, gerilim ve kalite seviyesi getirdi; bunu Christopher Nolan’ın Dark Knight filmlerinin müziklerini yaparak gerçekleştirdi. Bu çalışmalar hala tazeyken Zimmer çekinceleri olduğunu ve şu an için Batman’i yeniden ziyaret etmeyi düşünmediğini açıkladı:

 

     “Dürüst olmak gerekirse, şu an düşünme aşamasındayım… Ciddi şekilde fikrimin olumsuz olduğunu belirtmeliyim. Chris ile yaptığım şeyi biraz değiştirip yeni bir filme uyarlamak istemiyorum. Bunu yapmak için yeterince iyi bir sebebim yok; aksine yapmamam için birçok geçerli nedenim var.”

 

Yönetmen Chris Nolan ile oyuncu Christian Bale’in “üç Batman filminin yeterli olduğu” düşüncelerini desteklemesinin yanı sıra, Zimmer’ın yorumları neden yeni bir Batman’in yeni bir besteciye bırakılması gerektiğini de mantıklı bir şekilde açıklıyor.

 

Bunların yanı sıra, Zimmer’ın istediği projede çalışma gibi bir lüksü var. Zack Snyder ile Man of Steel’de çalıştıktan sonra, Zimmer’ın devam filminde Batman’e bambaşka bir yaklaşım getireceği de düşünülebilir. Ama bu Snyder’ın Bruce Wayne ile ne yapmak istediğine de bağlı. Batman vs. Superman yapım süreci düşünülenden daha hızlı bir şekilde ilerlerken, Zimmer’ın –yaptığı açıklamalara bakarsak- Snyder ile henüz görüşmediği anlaşılıyor.

 

     “Zack Snyder ile çalışmaktan büyük keyif aldım. Bu nedenle bir kısmı kişisel bir karar olur… Ama öte yandan Chris Nolan’ın Batman filmlerinde kullandığım fikirleri bir Superman filminde kullanamam. Bu iyi bir şey olmaz.”

 

     “Şu an her şeyi erteliyorum ve bir karar vermek istemiyorum… Zack bu konuda henüz benimle bir şey konuşmadı. Bu yüzden aslında endişelenmeme gerek yok! Bu konu için endişelenmem gerektiği zaman endişelenirim. O zaman da eğer şanslıysam zaten bir fikrim olur. Eğer bir fikrim olursa bu fikirle bir şeyler yapabilirim. Eğer bir fikrim olmazsa o zaman diyeceğim tek şey, ‘Başka birini bulun,’ olur.”

Şu an için Snyder ve senarist David S. Goyer’in Man of Steel evreninde yeni Batman fikri Christian Bale’in Batman’inden çok farklı olacak gibi görünüyor. Ben Affleck rolü tam da bu sebeple kabul ettiğini söylemişti. Yani eğer Snyder heyecan verici bir hikaye yaratırsa, Zimmer da yaratıcılığını bu yeni hikayeye katabilir.

 

Bunun için beklemek zorundayız ama dürüst olmak gerekirse Zimmer’ın yerine başka bir besteci gelmesi hayranları hayal kırıklığına uğratır. Besteleri gerçekten ikonik eserler ve Superman üçlemesinin müziklerini onun yapması ihtimali bile filmleri daha cazip kılıyor. Umarız Zimmer da böyle hisseder.

 

Zimmer’ın yorumları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Tamamen farklı bir şey yapma arzusuna  veya işi başkasına devretme fikrine saygı duyuyor musunuz? Man of Steel filmleriyle The Dark Knight üçlemesi arasında biraz mesafe olması olumlu bir şey mi?