64. Berlin Film Festivali Açılışı Wes Anderson ile Yapacak

06.11.2013 16:13

Wes Anderson’ın merakla beklediğimiz yeni filmi The Grand Budapest Hotel, 2014 yılının şubat ayında düzenlenecek olan 64. Uluslararası Berlin Film Festivali’nin açılış filmi olacak.


Festival direktörü Dieter Kosslick, bugün yaptığı açıklamada “Wes Anderson’ın yeni filmi The Grand Budapest Hotel ile 64. Berlinale’yi açacak olmasından çok mutluyuz. Wes Anderson’ın kusursuz büyüsü sayesinde bu komedi filmi büyük bir açılışı vaat ediyor.” diyerek gelişme konusunda duyduğu heyecanı dile getirdi.


Anderson’ın bu son filmi dünya savaşları arasında ünlü bir Avrupa otelinde kendini “efsanevi bir kapıcı” olarak tanımlayan Gustave H (Ralph Fiennes) ile zamanla onun en güvenilir arkadaşı haline gelen lobby-boy Zero Moustafa’nın (Tony Revolori) hikayesini anlatıyor.


Wes Anderson daha önce 2002 senesinde The Royal Tenenbaums ve 2005 senesinde The Life Aquatic with Steve Zissou filmleriyle Berlin Film Festivali’nde yer almıştı. Yeni filmi The Grand Budapest Hotel’in çekimleri ise Almanya’da gerçekleştirildi.


Dağıtımcı şirket, The Grand Budapest Hotel’i 7 Mart 2014 tarihinde ABD’de vizyona sokacak. Filmin ülkemizdeki vizyon tarihi ise henüz belli değil.