Özcan Deniz'in Filmi Su ve Ateş Seyirciyi Ağlatacak

13.11.2013 12:17

Ağlama rekorunu ‘Su ve Ateş’ kıracak

 

MİLLİYET'in haberine göre İngiltere ve Türkiye hattında gelişen tutkulu bir aşkın anlatıldığı ‘Su ve Ateş’ filminin ağlama rekoru kıracağını söyleyen Atilla Dorsay, “Dramatik açıdan yoğun. Özenle çekilmiş” dedi

 

Başrollerini Özcan Deniz, Yasemin Allen, Pelin Akil ve Burçin Birben’in oynadığı ‘Su ve Ateş’ filmi 15 Kasım’da vizyona giriyor. Bir aşk ve bir şehrin, bir erkeği ne kadar değiştirdiğini, kaderinden kaçarken aşka tutulan bir adamın hikâyesini konu alan filmde, tutkulu bir aşkın altüst ettiği hayatlar ve bu hayatların nasıl parçalandığı anlatılıyor. Sekiz yıl süresince İngiltere-Türkiye hattında gelişen bir aşkı ve Türkiye’nin feodal yapısını farklı bir bakış açısıyla gözler öne seren filmin basın gösterimi önceki gün Kanyon’da yapıldı. Yönetmenliğini de Özcan Deniz’in yaptığı, İrem Candar’ın seslendirdiği ‘Bilmezdim’ şarkısı ve müzikleriyle konuşulan film, eleştirmenler tarafından beğenildi. Filmde ayrıca Özcan Deniz ve Yasemin Allen’in öpüşme sahneleri dikkat çekti.

 

“Bu iş gişe yapar”

* Atilla Dorsay: Dramatik açıdan çok yoğun bir hikâye. Özenle çekilmiş. Herhalde ağlama rekorunu ‘Benim Dünyam’ filminin elinden alabilir. Ama bence finali daha çağdaş bitirilseydi çok daha başarılı olabilirdi. Anlatım açısından hiçbir kusuru yok ama ille de seyirciyi ağlatarak final yapma huyundan artık vazgeçilmeli. Oyunculuklar orta karardı. Kadın oyuncuları çok beğendim. Özcan Deniz de artık belli bir olgunluğa ulaşmış. Gişe yapar diye düşünüyorum.

 

“Naif bir aşk filmi”

* Serdar Akbıyık: Özcan Deniz duygu telini bu filminde de titretiyor. Ama bu kez Yasemin Allen kozu var. Çok naif bir aşk filmi ama Akdeniz coğrafyalarına yakışan İtalyan filmlerine de benziyor. Çok iyi gişe yapacağını, izleyenlerin tatmin olacaklarını düşünüyorum. Özcan Deniz belli çizgide filmler üretiyor ve gişe filmlerinin başarılı umut veren yönetmenlerinden diyebiliriz. Oyunculukları çok beğendim.