'Bir Destandı Çanakkale' Projesi

21.03.2008 11:12
'Bir Destandı Çanakkale' Projesi

"Toplumsal Girişimciler" ismiyle faaliyet gösteren platform, Çanakkale Savaşı\'nı konu alan Hollywood yapımı bir sinema filminin çekilmesini sağlamak amacıyla www.birdestandicanakkale.com adlı bir internet sitesi oluşturdu.

Bir Toplumsal Girişimcilik projesi olan “Bir Destandı Çanakkale”nin hedefi, Türk halkının desteğiyle projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gündemine gelmesini ve filmin en kısa sürede çekilerek 18 Mart 2009’da dünya çapında gösterime girmesini sağlamak.

Çanakkale Destanı’nı konu alan Hollywood yapımı sinema filminin, siteden verilecek oyların oluşturacağı toplum desteğiyle, Kültür Bakanlığı’na sunulması ve Bakanlığın projeyi sahiplenerek gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Şu ana kadar 3490 kişinin Çanakkale Destanı ile ilgili filme "evet" dediği sitede yer alan anket bölümünde ise filmi hangi yönetmenin çekeceği, hangi Türk ya da yabancı oyuncunun oynayacağı gibi sorulara da yer verildi.

Buna göre katılımcılar, Çanakkale Destanı ile ilgili filmi, yüzde 39,58 oyla ünlü Hollywood yönetmeni Steven Spielberg\'in çekmesini istiyor.

Ankette, Çanakkale filminde oynaması istenilen başrol oyuncuları için yerli ve yabancı olmak üzere iki seçenek sunuldu. Buna göre katılımcılar, yabancı oyuncularda yüzde 29,63 oyla dünyaca ünlü aktör Bruce Willis\'i, yüzde 16,67 oyla Brad Pitt’i ve yüzde 14,81 oyla Nicholas Cage’i tercih ediyor.

Katılımcılar Türk oyuncular arasında ise yüzde 37,74 oyla "Kurtlar Vadisi" isimli dizide "Polat Alemdar" karakteri ile tanınan Necati Şaşmaz\'ı filmde görmek istiyor. Kenan İmirzalıoğlu yüzde 20,75; Mehmet Aslantuğ yüzde 15,09 ve Nejat İşler yüzde 11,32 oyla diğer tercihler arasında. Seçenekler arasında bulunan Kadir İnanır ise şimdilik yüzde 1,89 ile ise an az oyu alan Türk aktör oldu.

Öte yandan, Sitenin "Filme isim bul" bölümünde ise katılımcılar, filme isim bulmaları için teşvik ediliyor.