Çağan Irmak'ın Yeni Filminde Bolca Gözyaşı Var

27.11.2013 10:02

Çağan Irmak, ‘Babam ve Oğlum’, ‘Issız Adam’ ve ‘Dedemin İnsanları’ gibi gözyaşı dozu yüksek filmlerine bir yenisini ekledi. 29 Kasım’da vizyona girecek film için eleştirmenler, “Tamam Mıyız, tipik bir Çağan Irmak filmi” yorumunu yaptı.

 

ÜNLÜ yönetmen Çağan Irmak’ın son filmi ‘Tamam Mıyız?’ın basın gösterimi, dün Kanyon Cinebonus’ta gerçekleşti. Filmde Deniz Celiloğlu, Aras Bulut İynemli, Sumru Yavrucuk, Zuhal Gencer Erkaya, Aslı Enver ve Gürkan Uygun gibi dizilerden tanıdığımız isimler yer alıyor. ‘Tamam Mıyız’, kendi dünyasında yaşayan engelli İhsan ve sorunları olan heykeltıraş Temmuz’un birbirlerinden güç alarak hayatın zorluklarının üstesinden gelme mücadelesini ele alıyor. 29 Kasım’da vizyona girecek filmin basın gösteriminden sonra görüşlerini aldığımız sinema yazarları şunları söylediler...

 

- Atilla Dorsay: Çok ağladım filmde. Bu mevsimin modası zaten ağlatan filmler. Çağan Irmak bize ‘Tamam Mıyız’ filminde çarpıcı ve garip bir aşk öyküsü anlatıyor.

 

- Sadi Çilingir: Bence bu film, Çağan’ın ‘Babam ve Oğlum’dan sonraki en iyi filmi.

 

- Serdar Akbıyık: Çağan Irmak belli bir standart tutturmuş kendine. Herkes neredeyse ağlamak için gider filmlerine. Belki bu filminde de öyle bir etki yaratmak istedi. Ötekileştirmeyi çok gerçek bir şekilde anlatmış. Diyalogları çok ilgimi çekti.

 

- Alper Turgut: Çağan Irmak’ın iyi filmlerinden biri değil. Engelliler ve eşcinsellik gibi iki farklı konuyu bir araya getirmesi bir yenilik. Ama daha içerikli daha hataya açık olmayan bir film olabilirdi.

 

- Kerem Akça: Tipik Çağan Irmak motifleri taşıyan bir film. Açıkçası eşcinsel sineması olarak da değerlendirilecek potansiyele sahip bir film.