!f İstanbul'dan İlk Tüyolar

02.01.2014 10:03

13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, önemli filmleri Türkiye'ye getiriyor.

13 Şubat-2 Mart 2014 tarihlerinde düzenlenecek festivalin programında ‘C.R.A.Z.Y./Çılgın’la tanıdığımız Jean-Marc Vallée’nin San Sebastián’da Büyük Ödül’ü kapan, Matthew McConaughey ve Jared Leto’nun ödüllere boğulan oyunculuklarıyla da yılın en merak uyandıran projelerinden biri sayılan ‘Dallas Buyers Club’; ‘The Hunting Party/Av Partisi’, ‘Matador’ filmleriyle tanıdığımız Amerikalı Richard Shepard’ın yazıp yönettiği, Jude Law’ı en sıra dışı rollerinden birinde izleyeceğimiz suç komedisi ‘Dom Hemingway’ ve Wong Kar-Wai’nin açılışını Berlin’de yapan, Bruce Lee’nin de hocası olan dövüş sanatları ustası Ip Man’ın hayatına odaklanan ve görselliğiyle dikkat çeken son filmi ‘The Grandmaster’ bu filmlerden bazıları. 

Festivalin dikkat çekici yapımlarından birisi de Richard Ayoade’nin yönettiği ‘The Double/Öteki’. Richard Ayoade’nin ikinci filmi olan ‘Öteki’, kendisiyle tıpatıp benzerlik gösteren ‘öteki’ kendisiyle tanışan bir adamın deliliğe doğru giden hayatını anlatıyor. Dostoyevski’nin yazdığı dönem ağır eleştirilere maruz kalmış ama zamanla bir başyapıta dönüşmüş aynı adlı romanından uyarlanan filmde, Jesse Eisenberg ve Mia Wasikowska’nın performansları da övgüler aldı. 

!f İstanbul , İstanbul’un ardından 27 Şubat’ta Ankara ’ya ve İzmir ’e uğrayacak. Festival biletleri ise 31 Ocak’ta indirimli ön satışta.