Hitchcock'tan Nazi Belgeseli

09.01.2014 17:46
Hitchcock'tan Nazi Belgeseli

Ünlü yönetmen Alfred Hitchcock'un 2. Dünya Savaşından sonrasında Sovyetler Birliği ve İngiliz ordularının savaş sırasında çaketikleri videoları kullanarak hazırladığı belgesel, içinde bulundurduğu rahatsız edici görüntülerinden dolayı gösterime sokamamıştı. Bu olaylı belgesel 70 yılın ardından sonra izleyicilerle buluşmak için hazırlanıyor.

 

Hitchcock'un hazırladığı belgeseli Londra'daki İmperyal Savaş Müzesi'nde bulunan Dr Toby Haggith teslim etmişti. DR Haggith belgeselle ilgili olarak "Bu belgeselin çekilme amacanın savaş suçlarının tüm gerçekliği ile gösterilmesi ve Alman hükümetinin hatalarını ve barış koşullarını daha kabul edileceği düşünülmüştü" açıklamada bulundu.

 

Dr Haggith açıklamalarını "Hitchcock İngiliz ordusunun Bergen - Belsen toplama kamplarıı boşaltılırken çekilen görüntüleri izledikten sonra bir hafta boyunca Pinewood stüdyolarına uğramamış. Bunun yüzünden yönetmenin görüntülere karşı hassasiyetinden dolayı yapım aşaması uzun sürmüş. Bununla birlikte belgesel tamamlandığında İngiliz hükümeti Almanların savaş suçlarını bir kez daha yüzlerine vurmamak için belgeselin yayınlanmasından vazgeçmiş. Hitchcock da hoşlanmadığı bu belgeseli yayınlama girişiminde bulunmamış" diyerek devam etti.

 

Hitchcock'un belgeseli 2015 yılının ilk aylarında 2. Dünya Savaşı'nın sona ermesi ve Avrupa kıtasının kurtarılmasının 70. Yılı kutlamaları kapsamında İngiliz televizyonlarında yayınlanacağı açıklandı.