Michel Gondry !f İstanbul'a geliyor!

23.01.2014 10:06
Michel Gondry !f İstanbul'a geliyor!

13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin ağırlayacağı konuklar arasına ünlü Fransız yönetmen Michel Gondry de katıldı. Gondry’nin Noam Chomsky ile yaptığı sohbetlerden oluşan son filmi 'Is the Man Who Is Tall Happy? An Animated Conversation with Noam Chomsky/Uzun Boylu Adam Mutlu Mu?' da festivalin 'Digiturk Galaları' bölümünde gösterilecek.

 

‘2000’li yılların ilk büyük filmi’ni çekti

Björk’ten Massive Attack’e, Rolling Stones’tan Radiohead’e pek çok ünlü şarkıcı ve gruba çektiği video kliplerle adını duyuran Gondry, 2001’de ilk sinema filmi olan 'Human Nature/İçgüdü’yü yönetti. Bir önceki filminde olduğu gibi Charlie Kaufmann imzalı senaryosuyla çektiği ikinci uzunu 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind/Sil Baştan’la 2000’ler sinemasına silinmemecesine adını yazdırdı. Gondry sonraki filmleri 'The Science Of Sleep/Rüya Bilmecesi' (2006), 'Be Kind Rewind/Lütfen Başa Sarın', 'Yeşil Yaban Arısı/The Green Hornet', 'The We and the I' ve son olarak geçtiğimiz sezon izlediğimiz 'Günlerin Köpüğü/L'écume des jours' filmleriyle hayranlarını şaşırtmaya devam etti. 

 

Yeni filminde dilbilimci, filozof, tarihçi, mantıkçı, aktivist, siyasi eleştirmen ve yazar sıfatlarının hepsi birden olan Noam Chomsky’le yaptığı sohbetleri canlandırma sinemasını kullanarak büyüleyici bir izleme deneyimine dönüştüren Gondry, yaşayan en büyük filozoflardan birinin çocukluğundan bugüne süren etkileyici hayatına tanıklı etmemizi sağlıyor.

 

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 13-23 Şubat 2014 tarihlerinde İstanbul’da Beyoğlu Cinemaximum Fitaş, İstinye Park Cinemaximum, Cinemaximum Budak; 7 Şubat-2 Mart 2014 tarihlerinde ise Ankara Cinemaximum Armada ve İzmir’de ise Cinemaximum Konak Pier sinemalarında gerçekleşecek. 

 

Festival biletleri ise 31 Ocak-2 Şubat tarihlerinde biletix’de ön satışa çıkıyor!