‘Münferit’ 9 Mayıs’ta Vizyonda!

22.04.2008 15:54
‘Münferit’ 9 Mayıs’ta Vizyonda!

Münferit“, tasarlanması, çekimi ve seyirciye sunulmasına kadar tam anlamıyla bağımsız bir film olarak bugünlere gelen ve bağımsız sinema yapanların yaşadığı tüm sıkıntıları yaşayan bir yapım.

Arkasında hiçbir yapım-dağıtım şirketi olmadan, hiçbir sponsor almadan, tümüyle projeye inanan insanların özverileriyle ortaya çıkan “Münferit”; derin devlet, telekulak ve tecavüz kavramlarının en cok konuşulduğu şu günlerde, tam da bu kavramları sinemanın diliyle tartışmaya açarak dikkatleri üzerine çekiyor.  

Daha önce çektiği kısa filmlerle çeşitli ödüller alan Dersu Yavuz Altun, “Münferit”te Türkiye\'de pek denenmeyen bir tür, "Kara Film" üzerine sineme dilini kurmaya çalışıyor. Filmin senaryosu üç farklı gazete haberinden yola çıkılarak yazılmış. Filmin görüntü yönetmeni İlker Berke. Başrollerde Ali Erkazan, İdil Fırat, Mahir İpek, Serhat Nalbantoğlu ve Öze Solak’ın görev aldığı filmin oyuncu kadrosu oldukça deneyimli sanatçılardan oluşuyor.

2008 başında gösterime hazır olan film; Uluslararası Antalya Film Festivali’ne başvuran 40 film arasından seçilen Ulusal yarışma filmleri arasına girdi. Uluslararası Ankara Film Festivali’nde Ulusal Yarışma bölümüne seçildi ve sıradışı senaryosuyla ödül aldı.

Almanya Berlin Türk Filmleri Haftası’nda gösterilen filmler arasına giren, Uluslararası Eskişehir Film Festivali’ne kabul edilen ve Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde özel gösterimle seyircilerle buluşan “Münferit”, 9 Mayıs’ta Türkiye’de vizyona giriyor.