Sinemanın Belleği Ankara'da

30.01.2014 10:01

Ankara Uluslararası Film Festivali, 25. yılını özel etkinliklerle kutluyor. Bu yıl 5-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin bu etkinliklerinden birisi de ‘SineBellek.’ 

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen festival bu yılki temasını ‘bellek/belleksizleşme/belleksizleşmeye direnme’ olarak belirlenirken, bu temaya uygun olarak festivale kadar ‘SineBellek’ adıyla film gösterimleri ve ardından film okumaları gerçekleştirecek. Geçmiş 24 festivalde gösterilmiş filmlerden oluşturulan seçki 04 Şubat-29 Mayıs 2014 tarihleri arasında her hafta salı ve perşembe günleri seyirciyle buluşacak. Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda yapılacak gösterimlerin fiyatları ise 12 TL olarak belirlendi. 

Tüm film okumalarının Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından kayda alınacağı etkinlikte ortaya çıkan birikim daha sonra internet ortamında ve kitap olarak yayımlanacak. 

SineBellek gösterimleri; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri, Goethe Institut Ankara, Institut Français Ankara ve Istituto Italiano di Cultura Ankara katkılarıyla gerçekleştiriliyor. 

Şubat ayı gösterim ve söyleşi programı şöyle:

4 ve 6 Şubat: Berlin Üzerinde Gökyüzü (Wim Wenders)- Prof. Dr. Seçil Büker.

11 ve 13 Şubat: Oyunun Kuralı (Jean Renoir )- Prof. Dr. Oğuz Onaran.

18 ve 20 Şubat: Amcam Önceki Yaşamlarını Hatırlıyor (Apichatpong Weerasethakul) - Doç. Dr. Serpil Aygün Cengiz. 

27 ve 27 Şubat: Roma Açık Şehir (Roberto Rossellini) Doç. Dr. Ahmet Gürata.