Emir Kusturica’dan Reklam Filmi

28.04.2008 12:20
Emir Kusturica’dan Reklam Filmi

Mavi Jeans’ın yeni reklam filmini, “Çingeneler Zamanı”, "Arizona Dream” ve “Underground / Yeraltı”  filmlerinden tanıdığımız  ünlü yönetmen Emir Kusturica çekti.

Çağdaş sinemanın kült filmlerinden “Underground”ın final sahnesini reklâm  stratejisiyle buluşturan Mavi Jeans, ilk kez kısa film niteliğinde bir projeyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

Kusturica, Mavi’nin gençleri kafasına eseni ve gönlünün dilediğini yapmaya davet eden reklâm filmini, 1995\'te Cannes\'da Altın Palmiye kazandığı “Underground” adlı filmin final sahnesinden yola çıkarak tasarlamış.

Çekimleri Belgrad yakınlarında Tuna nehri kıyısında yapılan reklam filminde, Nejat İşler ve Kusturica\'nın “Bana Söz Ver” adlı filmindeki başrolüyle çıkış yapan Maria Petroniyeviç oynuyor.  Filmde ayrıca, Kusturica\'nın birlikte sahne aldığı No Smoking Orchestra’nın üyeleri de var. 

Reklâm filminde, istemediği bir evliliğe zorlanan kızın, peşindekilerden kaçarak sevdiği insana kavuşma öyküsü anlatılıyor. Kaçışta yaşanan beklenmedik doğa olayı ve bu metaforla birleşen gerçeküstü şölen, büyük bir kutlama ve coşku yaratıyor.