Nymphomaniac Gösterimi Olay Oldu!

10.02.2014 10:26

Lars Von Trier'in son filmi 'Nymphomaniac'ın Berlin'deki gösterimi güne damgasını vurdu. Filmin oyuncularından Shia LaBeouf ise Eric Cantona göndermesi yapıp basın toplantısını terk etti.

 

Lars Von Trier'in son fimli Nymphomaniac, sansürsüz versiyonuyla dün Berlin Film Festivali’nde sinemaseverlerin karşısına çıktı. Gösterime üzerinde Cannes Film Festivali'nin amblemi olan ve ‘İstenmeyen Adam’ anlamına gelen 'Persona non grata' yazan bir tişörtle katılan Trier'e eşlik eden oyuncular arasında Uma Thurman'da yer aldı. Trier bir önceki filmi ‘Melankoli’ için bulunduğu Cannes Film Festivali’nde yaptığı açıklamalarla ‘ırkçı’ olmakla itham edilmiş ve festivali terk etmesi istenmişti. 

Bir nemfomanyağın hayat hikâyesini anlatan film hakkında gelen ilk yorumlar 'sarsıcı' olduğu şeklinde. Hatta filmi görme fırsatı bulanlardan bazıları yönetmenin başyapıtı olduğunu iddia eden twitler attı.

Gösterim sonrası gazetecilerin karşısına çıkan film ekibinden Shia LaBeouf ise sorulan bir soruya sinirlenerek toplantıyı terk etti. LaBeouf, filmdeki seks sahnelerinin sorulması üzerine eski futbolcu Eric Cantona’nın bir basın toplantısındaki yaptığı gibi bir bardak su içti ve sonrasında onun sözlerini tekrarladı: “Martılar balıkçı teknesini takip ediyorsa, sardalyaların denize atılacağını zannettikleri içindir.” Oyuncu, daha sonra toplantıyı terk etti.