'Üç Maymun' Cannes'da!

02.05.2008 12:33
'Üç Maymun' Cannes'da!

Dünya ve Türk sinemasının son dönemdeki en önemli yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan\'ın son filmi \'Üç Maymun\', 61. Uluslararası Cannes Film Festivali’nde 16 Mayıs Cuma akşamı 22.30’da gösterilecek.

Türkiye’den ana yapımcılığı Zeyno Film-Zeynep Özbatur tarafından gerçekleştirilen filmin ortak yapımcıları Fransa’dan Pyramide Productions, İtalya’dan Bim Distribuzione. Senaryosu Ebru Ceylan, Ercan Kesal ve Nuri Bilge Ceylan tarafından yazılan film sinema çevreleri tarafından yarışmada iddialı yapımlar arasında gösteriliyor.

Başrollerinde Yavuz Bingöl, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Sungar ve Ercan Kesal’ın yer aldığı film, aynı zamanda Nuri Bilge Ceylan sinemasının ses getirecek yapımlarından biri olmaya aday.

‘Üç Maymun’, Sean Penn’in başkanlığını yapacağı; Sergio Castellitto, Natalie Portman, Alfonso Cuaron, Apichatpong Weerasethakul, Alexandra Maria Lara ve Rachid Bouchareb’den oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Ceylan’ın rakipleri arasında Changeling (Clint Eastwood), The Palermo Shooting (Wim Wenders) ve Adoration (Atom Egoyan) gibi güçlü isimler var.

Film hakkında bilgi için tıklayın.