12. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali

05.03.2014 15:30
12. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali

Kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 12. kez İstanbul, ilk kez Adana, Mersin ve Muğla-Bodrum’da.

 

Bul yıl Kendine Ait Bir Cüzdan, Gelir, Bütçe diyerek yola çıkan festivalde 22 ülkeden altmış film, tema bölümleri, toplu gösterimler, açılış, kapanış etkinlikleri, panel, söyleşi ve atölyelerin yanısıra yeni bir bölüm olan Kaleydoskop ile izleyiciler ile buluşacak. Sadece kadın yönetmenlerin filmlerine yer veren festival, bu yıldan itibaren, bu bölümde bir erkek yönetmeni ve filmini konuk ederek tartışmaya açacak.

 

Altın Bamya ödülleri ise festival kapanışında yine ‘gelecek yıllar verilmemesi dileğiyle’, altıncı kez sahiplerini bulacak.

 

Festival, 15-23 Mart’ta İstanbul’da, 5-6 Nisan Mersin, 12-13 Nisan Adana, 19-20 Nisan Muğla-Bodrum’da olacak.

 

Festivalde:

 

Kadınların Sineması: Dünyadan ve Türkiye’den kadınların son yılda yaptığı uzun metraj, belgesel ve kısa filmler.

 

Bedenimiz Bizimdir: Dünyanın dört bir yanından kadınların bedenimiz bizimdir sloganıyla yola çıkan filmleri .

 

Kendine Ait Bir Cüzdan: Kadınların geliriyle kendi ayakları üzerinde durma hikayeleri.

 

Cins-iyet-ler: Cinsiyet ve cinsel kimlik konulu filmler.

 

Toplu Gösterimlerde Cüretkar Bir Kadın, Catherine Breillat ve çlümünün Yirminci Yılında Bilge Olgaç gösterimleri yer alacak.

 

Mor Kamera Umut Veren Kadın Sinemacı Ödülü: Bu dayanışma ödülü, yine, kadınların edilgen, geleneksel, cinsiyetçi olmayan temsillerine, muhafazakar/ataerkil baskının kıskacında kadınların öznelik, öznellik, direnç, eylem ve düşlerine alan açan filmlerin yönetmenlerine verilecek.